Inaktiv platsannons

Bolagsjurist med inriktning Governance i Stockholm

Nu har du möjlighet att bli en del av oss på Trygg-Hansa och bidra till att bli Sveriges ledande försäkringsbolag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med stark lagkänsla, stor gemenskap och sammanhållning

Om tjänsten

Vi är en modern och mångsidig arbetsplats som genomgår en spännande digitaliserings- och moderniseringsresa. I organisationen möts matematiker, IT-utvecklare, jurister, ekonomer, försäljare,  motorspecialister och många andra yrken. Arbetskulturen är öppen och inkluderande, ärlig och förtroendefull, med tydliga mål och förväntningar på att alla tar ansvar. Vi uppmuntrar till kreativitet, nytänkande och vill att medarbetare tar initiativ.

Vi vill att våra medarbetare ska må bra, trivas och ha roligt på jobbet. Vi bidrar även till bra balans mellan arbete och privatliv.

Bolagsjuridik, är en nordisk central stabsfunktion med totalt tio medarbetare placerade i Stockholm, Köpenhamn och Oslo, varav fyra ska sitta på Trygg-Hansas kontor på Kungsholmen i Stockholm. Vi har ett nära samarbete med våra kollegor på Trygg-Hansas övriga juristavdelningar: Claims Legal och Compliance. Vi har ansvar för att bistå verksamheten med snabb och proaktiv affärsjuridisk rådgivning för att på så sätt bidra till bolagets resultat på både kort och lång sikt. Vi arbetar brett inom många olika rättsområden. Vi tillämpar lagstiftningen i praktiken, skriver och förhandlar avtal och deltar i olika projekt samt agerar bolagssekretariat.


Arbetsbeskrivning

I den aktuella rollen ska du övergripande hantera ett antal regelverk, vilket inkluderar utformande av styrdokument och att bistå vid implementering av dessa regelverk och styrdokument.  Du kommer att fungera som rådgivare och utbilda verksamheten avseende dessa regelverk. Uppgifterna innebär att du kommer arbeta nära våra Risk-, Compliance- och Governanceorganisationer i Norge, Danmark och Sverige. Några av de regelverk som omfattas av ditt uppdrag är konkurrensrätt, insiderhandel, intressekonflikter, mutor och korruption, sanktioner, och affärshemligheter. Mestadels kommer arbetet i förhållande till de andra kontoren kunna utföras via video, telefon eller andra tekniska hjälpmedel, men resor kan förekomma. Målsättningen med din roll är att skapa en miljö där regelefterlevnad är en naturlig och integrerad del i hela verksamheten.


Vem är du?

Vi söker dig som besitter följande kvalifikationer:

  • Har en juristutbildning.
  • Har minst fem års erfarenhet av att arbeta med affärsjuridik från bolag och/eller advokatbyrå eller har minst tre års erfarenhet av att arbeta med affärsjuridik från bolag och/eller advokatbyrå samt har fullgjort tingstjänstgöring.
  • Har erfarenhet av hantering av regelverk samt är intresserad av att arbeta med styrdokument och regelefterlevnad.  
  • Har en god affärsmässig förståelse, flexibilitet, utpräglad samarbetsförmåga och intresse för olika synsätt och kulturer.
  • Är en proaktiv problemlösare som tar ansvar och initiativ och kan kommunicera ditt budskap i tal och skrift.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska.


Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)