Inaktiv platsannons

Frivilligledare sökes till Språkhörnan! i Malmö

Röda Korset, Malm... Vill du vara med och skapa ett bättre Malmö? Ta ett spännande och inspirerande uppdrag – bli frivilligledare! Vill du bidra till förbättring för Malmös mest utsatta? Vill du utveckla en av våra verksamheter? Strävar du...

Om tjänsten

Röda Korset, Malmökretsen

Vill du vara med och skapa ett bättre Malmö? Ta ett spännande och inspirerande uppdrag – bli frivilligledare!

Vill du bidra till förbättring för Malmös mest utsatta? Vill du utveckla en av våra verksamheter? Strävar du efter nya utmaningar? Bli frivilligledare i Språkhörnan som behöver just dig!

Vi träffas på Stadsbiblioteket där vi tränar svenska, men språkhörnan är inte en språkkurs. Träffarna leds av frivilliga från Röda Korset genom informella samtal, konversationsträning och språkövningar för nybörjare. Språkhörnan på Stadsbiblioteket kan erbjuda möjligheter att träffa nya vänner och tillsammans med dem träna svenska över en fika.

Som frivilligledare har du ansvar för introduktion av nya frivilliga, att ordna träffar samt planera och följa upp verksamheten tillsammans med frivilliga och styrelsen. Du får ingen lön, men vi erbjuder dig en meningsfull fritid, kompetensutveckling och gemenskap!

Personliga egenskaper som vi gärna ser hos dig är att

• Du är en ledare eller vill utveckla dina ledaregenskaper.
• Du är lugn och trygg i dig själv.
• Du är empatisk.
• Du har lätt för att arbeta i grupp och ser dig själv som kommunikativ.

Målgrupp för verksamheten är alla som behöver stöd och hjälp med det svenska språket!

Vill du ha möjligheten att få många nya erfarenheter, både om världen och hur olika kulturer fungerar, men även en hel del om dig själv, ta då chansen att bli en del av Språkhörnan på Stadsbiblioteket!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sker på Stadsbiblioteket varje onsdag kl. 17.30-19.00. Ungefärlig tid som en frivilligledare förväntas lägga ner är ungefär 5 timmar i veckan.
Specifika önskemål eller information: 
Det är meriterande om du har erfarenheter av att möta personer med olika sorters bakgrund, kultur och språk. Du ska vara över 18 år.
Minimiåtagande: 
Du förväntas delta 2 gånger/månad, övrig tid lägger du ner på ledarskapet av gruppen.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Volontärarbete