Inaktiv platsannons

RådRum söker tolkar till temakvällar! i Malmö

R... RådRum finns på tre olika platser i Malmö och erbjuder kostnadsfri, opartisk och konfidentiell rådgivning. Vi ger råd och stöd i många olika frågor för att personer som är nya i Sverige lättare ska förstå vilka rättigheter de har i det...

Om tjänsten

RådRum

RådRum finns på tre olika platser i Malmö och erbjuder kostnadsfri, opartisk och konfidentiell rådgivning. Vi ger råd och stöd i många olika frågor för att personer som är nya i Sverige lättare ska förstå vilka rättigheter de har i det svenska samhället. Genom rådgivningen vill vi också att människor ska se vilka möjligheter en själv har att vara aktiv och påverka samhället.

RådRum arrangerar även öppna temakvällar som handlar om det svenska samhället, t ex om skola, bostad, vård och arbete. Till våra temakvällar söker vi nu volontärer som kan tolka från svenska till andra språk, så att personer som är nya i Sverige kan förstå informationen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Cirka en kväll i månaden på Rosengårds Folket Hus.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som är intresserad av svenska samhället och tycker om att möta och hjälpa människor. Vi söker främst dig som kan tolka från svenska till arabiska, somaliska och dari. Även andra språk kan vara intressanta. Du behöver inte vara utbildad tolk, men du ska tycka om att tolka och hjälpa människor.
Minimiåtagande: 
Vi ser gärna att du kan delta vid cirka tio temakvällar under hösten 2018 och våren 2019, men det finns även möjlighet för kortare engagemang.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Volontärarbete