Inaktiv platsannons

Bli en del av Team Agora och stötta kvinnor i utsatthet! i Göteborg

Göteborgs R... Göteborgs Räddningsmission arbetar med socialt arbete på kristen grund inom områden som hemlöshet, integration och utsatthet. En av våra verksamheter är Agora som arbetar med frågor relaterade till kvinnor. Vi stöttar...

Om tjänsten

Göteborgs Räddningsmission

Göteborgs Räddningsmission arbetar med socialt arbete på kristen grund inom områden som hemlöshet, integration och utsatthet. En av våra verksamheter är Agora som arbetar med frågor relaterade till kvinnor. Vi stöttar kvinnor i olika former av utsatthet. Fokus är på mäns våld mot kvinnor såsom människohandel och prostitution, våld i nära relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck. Utsatthet relaterar även till kvinnlig könsstympning och barnäktenskap. Verksamheten består av flera olika delar och som volontär inom Team Agora är man kopplad till dessa tre:

- Café Maja är en mötesplats där kvinnor möter kvinnor och caféet är öppet onsdagar mellan kl. 11:00-13:00. Förutom gemenskap och fika arrangerar vi under Café Maja olika aktiviteter tillsammans med deltagarna, såsom samhällsinformation och svenskträning.
- Vårt skyddade boende erbjuder plats för kvinnor under en begränsad tid. Boendet har en hemlik, alkohol- och drogfri miljö där kvinnorna erbjuds möjlighet till samtal med personal.
- Vi arbetar även med uppsökande verksamhet för kvinnor som befinner sig i prostitution i gatumiljön. Hos oss kan man få praktisk hjälp med bland annat myndighetskontakter, hygienartiklar, mat, samtalsstöd och så vidare.

Volontäruppdraget går ut på att stötta oss i dessa verksamheter. Det kan handla om att servera fika och samtala på vårt café. Stötta upp med närvaro och samtal på vårt skyddade boende. Eller vara med och dela ut hygienartiklar och mat, samtala och stötta kvinnor som befinner sig i prostitution. Uppgifterna kan med andra ord variera, men som volontär är du en viktig del av vårt team och tillsammans möter vi kvinnor i utsatthet.

Vi behöver dig!
Välkommen med din ansökan.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Placering: Göteborg När: Detta bestäms inom gruppen men kan röra sig om dagtid, kvällstid och helger
Specifika önskemål eller information: 
Nu letar vi efter volontärer som vill vara en del av Team Agora. Vi letar efter kvinnor (endast kvinnliga volontärer) som brinner för och har viss kunskap om kvinnor i utsatthet. Du behöver vara flexibel som person eftersom uppdraget kan variera över tid och behovet av volontärer kan variera mellan de olika verksamheterna. Som volontär i Team Agora ska man med andra ord kunna förflytta sig mellan de olika verksamhetsområdena baserat på aktuellt behov. Åldersgräns: 25 år
Minimiåtagande: 
Behovsstyrt

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete