Inaktiv platsannons

Produktspecialist till Värdepapper inom Spara bank i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven produktspecialist till enheten Verksamhetsutveckling inom Produktområde Spara, Skandias bank med placeringsort Stockholm.

Din roll

Som produktspecialist har du en bred roll där du förväntas ta stort eget ansvar. Du är en del av team Spara som levererar tjänster till hela Skandia koncernen och där din förmåga att samverka kommer att vara central, och tror vi, ett måste för att lyckas i rollen. Du kommer i huvudsak att arbeta med att utveckla för området relevanta produkter och tjänster samt genomföra förbättringar och anpassningar av processflöden. Arbetet bedrivs till stor del i uppdrags- och projektform där du samarbetar med bl.a. produktägare, övriga produktspecialister, utvecklare och Business analysts inom banken och koncernen. Uppdragen och projekten varierar till storlek och form, allt ifrån större koncerngemensamma projekt, att ta fram nya funktioner och webbsidor på internetbanken och i mobilgränssnittet, till att förbättra verksamhetsprocesser och interna system. Banken kommer succesivt under 2018 övergå till att jobba efter SAFe-modellen.
Arbetsuppgifter:
• Förvaltning av befintliga produkter, tjänster och funktioner i bankens kundgränssnitt och i olika bassystem.
• Driva nya produkt- och tjänsteutvecklingsinitiativ från start till mål

  • Analys av nya initiativ och gap mot befintliga uppsättningar och processer
  • Kravbeskrivning som balanserar interna och externa krav, behov och önskemål samt beställning av dessa krav med efterföljande uppföljning och kommunikation till berörda parter
  • Acceptanstestning och produktverifieringar
  • Underhåll av befintlig kravdokumentation och rutinbeskrivningar
  • Delta i externa och interna forum som är relevanta för området.
Några av våra medarbetare
Olivia Holmberg
Handläggare Back office
"Skandia är den anställdas utveckling och välmående i fokus. Jag har sett flera exempel på hur Skandia tar vara på anställda genom att erbjuda kompetensutveckling och nya utmaningar inom organisation."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt."
Johan Hagman
Affärsutvecklare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens"
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens. På Skandia har jag också erbjudits möjlighet att växa inom organisationen och få ett större ansvar."
Kvalifikationer

Din profil

Du är en driven, flexibel och prestigelös person som har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och du trivs med att arbeta som en del av ett team. Värdepappersmarknaden är dynamisk med tvära kast och krav på snabba anpassningar. Vi tror därför att du, precis som vi, har förmågan att gasa när det behövs samtidigt som du har lätt till skratt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande. Bred kunskap om aktuella produkter och värdepappersmarknader är ett krav. Det är klart meriterande om du har erfarenhet av bankarbete, Back- eller Front Office arbete inom värdepappersmarknaden eller liknande.
Du har förmågan att sätta dig in i kundens vardag och behov samt omsätta denna kunskap till innovativa, lättanvända tjänster. Vidare har du ett intresse för ny teknik och moderna lösningar, erfarenhet av process och kravrelaterat arbete såväl som värdepappersmarknadens regelverk är en klar fördel.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)