Inaktiv platsannons

Metodingenjör reparations- och underhållsteknik i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

16 000 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniafordon och -motorer världen över. Högt ställda krav på produktegenskaperna uptime, repair och maintenance cost kräver bra metoder, verktyg och reservdelar. Avdelningen Vehicle Service Information ansvarar för att utveckla det stöd som behövs och att i samarbete med utvecklingsavdelningarna göra våra produkter mer servicevänliga.

Den ökade komplexiteten hos våra produkter ställer stora krav på våra återförsäljarmekaniker. Att stödja dem vid reparationsarbeten har därför blivit allt viktigare för att säkerställa tillgängligheten och ekonomin för Scanias kunder.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla felsöknings- och reparationsmetoder för lastbilar och bussar.

En huvudsaklig arbetsuppgift blir att i produktutvecklingsstadiet delta i utvecklingsarbetet med servicebarhet som fokusområde. En av utmaningarna för dig är att parallellt med att konstruktionen växer fram utveckla smarta underhållslösningar som senare ska beskrivas och användas av Scanias mekaniker runt om i världen. Det innebär att en viktig del av ditt jobb blir att omsätta komplex teknik till lättförståeliga arbetsmetoder och utrustningar som ska användas under produktens livscykel. Utvecklingen inom detta område är att mer och mer av detta jobb bedrivs digitalt med CAD. Arbetsuppgifterna innefattar även att bryta ner och klassificera arbetsmomenten i tid. Tiden det tar för våra verkstäder är av största vikt för att de skall kunna offerera ett jobb till en kund.

Din profil
Du är utbildad högskole- eller civilingenjör, troligen inom maskin eller el, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet från utvecklingsarbete med tunga fordon. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Ditt intresse för teknik och produktutveckling är starkt. Du har förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp, är resultatorienterad, strukturerad och driven. Dina goda kommunikationsegenskaper underlättar ditt tvärfunktionella arbete.

Goda datorkunskaper är en förutsättning och erfarenhet inom fordonsbranschen liksom CAD erfarenhet är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna Jan Karlson, gruppchef 08-553 802 16 eller Anette Björklund, sektionschef 08-553 815 64

Publicerad den

18-06-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis