Inaktiv platsannons

Service Manager till IT4IT Management i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vill du vara en del av ett framåtdrivande team där du får utveckla dig själv och andra? Hjälpa Scania att effektivisera och kvalitetssäkra i den nya digitala världen.

IT4IT Management har till uppgift att utveckla och implementera processer och verktyg som kvalitetssäkrar och effektiviserar våra IT-tjänsteleveranser.

Du kommer att vara en viktig medarbetare inom gruppen Systems Management som levererar globalt systemstöd i form av tjänster inom IT4IT. Vi erbjuder tjänster inom ex. monitorering, eventhantering, automation, svarstidsmätningar och batchhantering. I sektionens totala erbjudande ingår förutom Systems Management stöd även processägande och verktygsstöd för Transition Planning & Support, Change-, Knowledge-, Configuration-, Incident and Problem Management.

Samtliga processer syftar till att säkra kvalitet och effektivitet inom IT samt att samla och dela information om de applikationer, servrar och andra produkter som bygger Scanias IT-miljö. Verksamhetsområdet genomgår ständig utveckling och för närvarande står vi inför nya utmaningar med att vidareutveckla våra processer och verktygsstöd i samarbete med vår interna IT-verksamhet samt med Volkswagen.

Din uppgift
Din uppgift blir att utveckla och förvalta tjänsten för batchhantering genom ett tätt samarbete med kunder och leverantörer. Du kommer att arbeta nära våra kunder för att utbilda, coacha och stötta dom i arbetet med batchhantering, du behöver vara lyhörd, förstå kundernas verksamheter och behov för att kunna utveckla tjänsten i rätt riktning. Du kommer även att ha en operativ roll inom tjänsten som innebär skapa, utveckla och underhålla batchjobb.

Du kommer tillhöra en stark och framåtsträvande organisation i ständig utveckling där utmaningarna inom området ger dig möjlighet till stor personlig utveckling och ge dig en unik bredd.

Din profil
Du har en relevant högskoleutbildning inom IT alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Din kommunikationsförmåga är god såväl skriftligt som muntligt, både på svenska och engelska.

Du är en positiv och lyhörd person som gillar ständig utveckling och nya utmaningar. Du är intresserad av människor och har lätt för att bygga relationer.

Du har jobbat några år inom IT, har en bred teknisk kompetens och gillar att ta ansvar för driva utvecklingen framåt inom och med hjälp av nya teknologier. Har du erfarenhet av att arbeta med Molntjänster, Automation och Agila arbetsmetoder så är det starkt meriterande.

Ort
Scanias huvudkontor ligger mindre än 40 km söder om Stockholm. Det är lättillgängligt med regionala tåg, pendeltåg, buss eller bil. Scanias egen busslinje, Scania Job Express, går från Stockholm direkt till Scania i Södertälje.

Publicerad den

24-07-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis