Inaktiv platsannons

Enhetschef Säkerhet till SVAFO i Nyköping

Om tjänsten

AB SVAFO tillhör Business Area Generation som ansvarar för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftsverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland samt Vattenfall Services Nordic. Ett av Vattenfalls strategiska mål för 2025 är att ha en hållbar produktion med en flexibel produktionsportfölj och låga utsläpp. BA Generation är avgörande för att vi ska nå detta mål. Vår vision är att vara ledande inom säker och effektiv storskalig energiproduktion som baseras på vatten- och kärnkraft med låga koldioxidutsläpp.
AB SVAFO har till uppgift att på ett säkert och miljömässigt ansvarsfullt sätt avveckla anläggningar från den tidiga svenska kärnforskningen. SVAFO:s uppdrag är ett gemensamt samhällsintresse. Vi finner långsiktigt hållbara lösningar för resterna från den forskning som lade grunden till den svenska kärnkraftsindustrin.
SVAFO söker nu förstärkning inom avdelningen Säkerhet och Strålskydd med en chef för enhet Säkerhet. Som chef för enheten Säkerhet kommer du att driva och utveckla säkerhetsarbetet både av anläggningar i drift och under avveckling. Enheten består av medarbetare med kompetenser inom HSSE området, radiofysik. Strålskyddsföreståndaren för SVAFO: anläggningar är placerad på enheten.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:
  • Löpande operativ ledning och styrning av arbetet inom HSSE området.
  • Leda och samordna den fristående säkerhetsgranskningen.
  • Samordna och vara sekreterare i säkerhetskommittén.
  • Utveckling av arbetssätt och rutiner.
  • Personalansvar för enhetens medarbetare.
  • Framtagande av kompetens- och utvecklingsplaner för enhetens medarbetare.
  • Arbete med budgetering och löpande rapportering.
Du kommer att rapportera till Avdelningschef Säkerhet & Strålskydd och ingå i företagets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som har lång erfarenhet av arbete inom HSSE området samt att leda och styra personal. Du bör ha erfarenhet av att kommunicera med myndigheter. Tidigare erfarenhet av arbete inom kärnteknisk verksamhet är önskvärd.
Du är en tydlig ledare som är van att arbeta med målstyrning. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga och att du är van vid att arbeta självständigt. Du kan uttrycka dig bra på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Placeringsort
Studsvik, ca 27 km öster om Nyköping.
 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Nyköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Nyköping | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)