Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör Inbyggda system i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en nyfiken, driven och ansvarskännande ingenjör med intresse för att utveckla framtidens bussar? I sådana fall har vi jobbet för dig!

Vårt huvudansvar inom gruppen Bus Chassis Systems är kravställning och utveckling av styrsystem och funktioner på våra bussar. Gruppen ska upprätthålla god förståelse för produkten buss, framförallt hur styrsystem och funktioner används av slutkund, så att dessa kan kravställas korrekt.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär bl.a. kravställnings- och funktionsutvecklingsansvar inom gruppens olika ansvarsområden, så som kommunikator, förarinterface och nivåhållning. I din roll som funktionsutvecklare kommer du ansvara för att kundkraven realiseras med hjälp av de ingående komponenterna i vår el-arkitektur. För att förstå funktionsbehovet behöver du ha god kontakt med busskunderna, det vill säga förare, åkerier samt karossörer. Ambitionen är att tjänsten även på sikt kommer inkludera förutveckling av framtidens persontransportlösningar.

Din profil

Vi söker dig som är en kommunikativ, initiativtagande och nyfiken problemlösare som vill förstå kundens nuvarande och framtida behov. Du är ingenjör som gärna har ett generellt intresse för fordon i kombination med elektronik och mjukvara. Framförallt har du rätt inställning och drivs av att lösa problem. Du har lätt för att knyta nya kontakter samt uppskattar att arbeta både i team och på egen hand.

B-körkort är ett krav.

För mer information,

Kontakta gärna gruppchef André Claesson, tel 08-553 503 98.

Publicerad den

24-07-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis