Inaktiv platsannons

Systemkonstruktör Mekanik - Svensk Kärnbränslehantering AB i Oskarshamn

Om tjänsten

I Oskarshamn finns Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab. Anläggningen har som huvuduppgift att hantera och lagra använt kärnbränsle från de svenska kärnkraftverken.
Som systemkonstruktör blir du en del i vår satsning på att utveckla konstruktionsverksamheten. Enhet Konstruktion inom avdelning Teknik har ett företagövergripande uppdrag som innebär att konstruera och utveckla SKB:s samtliga anläggningar.

Vi söker dig som är intresserad av att utveckla SKB:s befintliga anläggningar men även har möjlighet att bidra vid projektering för uppförande av planerade anläggningar.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ta fram konstruktionsunderlag på anläggnings- och systemnivå inom mekanisk teknik, process/rörkonstruktion, VVS-teknik samt lyft enligt gällande lagar, standarder, förordningar och föreskrifter. Arbetet sker enligt SKB:s ledningssystem där konstruktionsstyrmodellen är mycket central.
  • Tekniska utredningar.
  • Leda och driva konstruktionsarbete inom kompetensområdet både internt inom SKB men också mot externa leverantörer.
  • Aktivt delta i utvecklingen av Enhet Konstruktion interna processer genom att utveckla arbetssätt och upprätta styrande dokument inom fackområdet.
  • Granskning av konstruktionsunderlag på anläggnings-och systemnivå samt kvalitetssäkring av annan teknisk dokumentation.

Kvalifikationer
Vi ser att du som söker är civil- eller högskoleingenjör med inriktning inom mekanisk konstruktion, process/rörkonstruktion alternativt innehar annan lämplig utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Erfarenhet av konstruktion inom processindustri och/eller kärnteknisk verksamhet är meriterande. Vidare har du kunskaper i konstruktionsverktyg samt gällande regelverk.

Vi söker dig som är kommunikativ, lyhörd, analytisk, kvalitetsmedveten och har en positiv inställning. Du är ansvarstagande och vill bidra till att utveckla verksamheten efter uppsatta mål. Vidare har du lätt för att samarbeta och har en god helhetssyn. Tjänsten kräver vana att uttrycka sig väl i tal och skrift, på svenska och engelska.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Clab i Oskarshamn. Tillträde sker enligt överenskommelse och provanställning om sex månader kan tillämpas. Körkort B är ett krav.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Josefin Svensson, 0491–76 36 17. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Zanko Dasko 0702-53 28 96.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,
073-807 23 23.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 30 september 2018. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om det radioaktiva avfallet från Sveriges kärnkraftverk och skydda människor och miljön, nu och i framtiden. Våra ägare är de svenska kärnkraftsföretagen. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. I vårt system ingår bland annat slutförvaring av radioaktivt driftavfall samt mellanlagring av det använda bränslet. För att uppnå säkerhet på lång sikt behöver systemet kompletteras med ett slutförvar för använt kärnbränsle. Därför har SKB sökt tillstånd för att få bygga ett kärnbränsleförvar i Forsmark i Östhammars kommun. Detta blir ett av de största infrastrukturprojekten i Sverige. SKB är ett företag med bred kompetens. Här finns tekniker, naturvetare, ekonomer, jurister, IT-specialister, kommunikatörer och samhällsvetare. I slutet av 2017 var vi cirka 500 anställda i Forsmark, Stockholm och Oskarshamn. Många av våra anställda arbetar med den dagliga driften av våra anläggningar. Läs mer på www.skb.se

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Oskarshamn
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Oskarshamn | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)