Inaktiv platsannons

Performance- och Riskanalytiker till If Investment i Stockholm

Om tjänsten

 


If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med 3,6 miljoner kunder och 6 900 medarbetare. Vi erbjuder våra kunder – både privatpersoner och företag – försäkringar och service av hög kvalitet. Som specialister på skadeförsäkringar hjälper vi även till att förebygga skador och olyckor. Med vår kunskap och vårt engagemang bidrar vi till att skapa en tryggare vardag för våra kunder och ett säkrare samhälle i stort.

Investment ansvarar för Ifs placeringstillgångar på drygt 110 miljarder kronor och arbetar med att maximera långsiktig avkastning på investeringarna med hänsyn tagen till interna och externa regler samt rådande marknadssituation. Middle Office-teamet ansvarar för bevakning, analys och rapportering av kapitalförvaltningens resultat och risker till ledning, styrelse och externa intressenter. 

Som Performance- och Riskanalytiker har du en varierad roll inom en reglerad och långsiktig investeringsverksamhet. Du hanterar sammanställning och analys av performance-rapporter och bidrar i riskhanteringen genom omvärldsbevakning och riskanalys avseende befintliga och potentiella positioner. Du har en bred intern kontaktyta och välkomnas till en erfaren och prestigelös arbetsgrupp som vill se dig lyckas!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Bevaka och analysera risker och positioner
  • Sammanställa performance- och riskrapporter
  • Följa upp kreditlimiter

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Bergshamra, Solna.

Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har akademisk examen inom finansiell ekonomi eller liknande. Du har minst 3 års arbetserfarenhet inom risk, kapitalförvaltning eller bank/finans. Du har goda kunskaper och intresse för finansiella instrument, riskmätning och finansiell analys. Du har systemvana och är lättlärd i finanssystem. Du har mycket goda kunskaper i Excel. Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Som person är du driven, analytisk och prestigelös. Du är initiativrik och kan fatta egna beslut samtidigt som du fungerar utmärkt i samarbete med andra.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb