Inaktiv platsannons

Business Area Controller till ÅF IndustryOm jobbetVem är du?Vi erbjuderOm företagetKontaktuppgifter för frågor i Solna

Business Area Controller till ÅF... Om... Är du en erfaren Controller, känner dig som ett Excelproffs på nuvarande arbetsplats och...

Om tjänsten

Business Area Controller till ÅF Industry Om jobbet

Är du en erfaren Controller, känner dig som ett Excelproffs på nuvarande arbetsplats och har erfarenhet från att arbeta i större företag med ambitioner? Har du analytiskt intresse och gillar att presentera ekonomiska samband och konsekvenser för att affärsutveckla verksamheter tillsammans med dina kollegor? Gillar du dessutom positiv atmosfär och engagemang på arbetsplatsen? Då är du rätt person för uppgiften! 

ÅFs affärsområde Specialized Technical Services inom divisionen Industry utvecklar ÅFs spetskompetens inom en rad tjänsteområden som till exempel Tekniska beräkningar och Supply Chain Management. Verksamheten bedrivs just nu från 18 kontor i Norden. Affärsområdets kultur genomsyras av entreprenörskap, engagemang, transparens och utveckling av koncept och produkter till kunder i samtliga branscher. Specialized Technical Services omsätter cirka 600MSEK och divisionen 4,5MSEK. 

Rollen som Business Area Controller är en senior roll med stort ansvar där Controllern tillsammans med Affärsområdeschefen driver och utvecklar affärsområdet. I detta arbete ingår även medverkan i affärsområdets ledningsgrupp samt delaktighet vid förvärvsprocesser i samband med due dilligence och integrationsarbete. Rollen innefattar dessutom arbetsledning av biträdande Controllers kopplade till verksamheten. 

Utöver detta ingår även att vara ett affärsbollplank för övriga 40 chefer, till olika verksamhetsfunktioner, inom affärsområdet. Du bidrar med analyser och kalkyler samt klassiska controlleruppgifter som resultatuppföljning, prognosaggregering, analys och budgetering. ÅF arbetar sedan 2017 utefter nya strategier och handlingsplaner så vidareutveckling av divisionens Business Controlling-funktion finns också med som en del av vardagen tillsammans med övriga Business Controllers på andra affärsområden.

Vem är du?

Vi ser att du är en Controller med vana från att arbeta med deadlines och att du har god erfarenhet från att presentera ekonomisk information, samband och konsekvenser. Både detaljer och helheter är något du gillar och i kombination med din analytiska förmåga och ditt strukturerade arbetssätt kommer du att bli en uppskattad kollega i vårt team och inom ÅF. 

Vi tror du har följande profil:

- Civilekonom eller motsvarande

- 3-10 års erfarenhet från att ha arbetat som Controller

- Mycket goda kunskaper i Excel och gärna erfarenhet av Qlikview eller annat motsvarande program

- Erfarenhet från arbete som Controller inom tjänstesektorn är meriterande men inget krav

- Goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift då detta är vårt koncernspråk 

Förutom ovanstående hoppas vi att du är lika varm, driven och engagerad som oss och att du känner dig redo för nästa steg i karriären. Ta det steget med oss! 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Solna. Vi går igenom ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder

Vi söker dig som vill vara en del av ÅFs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.

ÅF är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.

Om företaget

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

ÅF Making Future.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej