Inaktiv platsannons

Ingenjör med intresse för tillförlitlighet och livslängd för elektronik i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Avionics Systems utvecklar och tillverkar utrustning för krävande tillämpningar i flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Avionics Systems produkter inkluderar bland annat den nya generationens Head-Up display system, Datorer och Elektromekaniska aktuatorer.

Avionics Systems har mer än 300 anställda och våra projekt genomförs i en internationell miljö mot militära och civila kunder. I vår sektion arbetar 15 personer i varierad ålder med mekanikutveckling, systemsäkerhet och robust elektronik.

Din framtida utmaning

Vi söker en teknikintresserad och analytisk person som vill arbeta i vårt lilla team med utveckling av robust elektronik. Arbetet innebär beräkning av felintensitet, analyser av elektronikuppbyggnad och livslängdberäkning av elektronik. Vi använder verktygen PTC Windchill och Sherlock. Området berör elektronik, mekanik och statistik – både livslängd och tillförlitlighet beror av mekaniska egenskaper i elektroniken.

Arbetet kräver intresse för detaljer, noggrannhet och en god förmåga att dokumentera/presentera analysen. Det viktigaste är dock att det finns ett intresse för mekanismerna bakom felutfall – vad och varför går det sönder och vad får det för konsekvenser!

I framtiden kan du hantera alla delar inom tillförlitlighet och livslängd för elektronik. Du deltar i produktens alla faser från prospekt, offerering, utveckling, produktion och eftermarknad.

Du arbetar självständigt och har kontakt med olika mottagare av ditt arbete. Du rapporterar till projektledare och linjechef.

Den du är idag

Beroende på ditt intresse kan du fördjupa dig inom något av områdena: Tillförlitlighet, Systemsäkerhet, Underhåll eller Livslängd.

Till denna tjänst ser vi gärna att du har utbildning inom elektronik, mekanik eller materialområdet. Gärna högskole-civilingenjör eller motsvarande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)