Inaktiv platsannons

Förvaltningschef serviceförvaltningen i Varberg

Om tjänsten

Som förvaltningschef i Varbergs kommun finns stora möjligheter att vara med och skapa framtidens Varberg. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Så lyder vår verksamhetsidé, som du som förvaltningschef ska bidra till att omsätta i praktiken.

Varberg har en inneboende attraktivitet och ett geografiskt läge som skapar förutsättningar för en god livskvalitet. Vår kommun växer snabbt just nu i en historiskt hög takt. Planeringen av bostäder, investeringar i infrastruktur och kommunal service utgår från befolkningsprognosen som säger att Varbergs kommun kommer att ha närmare 80 000 invånare kring år 2030.

Omfattande och aktuella stadsutvecklingsprojekt är att bygga dubbelspår på Västkustbanan och genom centrala Varberg förlägga spåret i en tunnel samt att bygga en ny hamn så att den gamla kan flyttas. I de områden som frigörs kommer en ny stadsdel - Västerport - att växa fram. I takt med att Varberg växer ökar också mångfalden. När människor med olika bakgrund möts främjas kreativitet och innovation och det skapar förutsättningar för utveckling inom både näringsliv, föreningsverksamhet och kulturliv. Med ett öppet och inkluderande klimat hjälps vi år att styra mot visionen Varberg – Västkustens kreativa mittpunkt.

Serviceförvaltningen har en viktig roll i kommunens fortsatta utveckling som organisation. Förvaltningen har närmare 450 anställda och en budgetomslutning på ca 600 Mkr. Verksamheten är bred och omfattar drift och underhåll av fastigheter, IT/telefoni, måltid och lokalvård, Varberg direkt, fordonspark, logistik samt intern kundservice. Du har en ledningsgrupp med sju direktrapporterande. Förvaltningen är en beställar-utförarorganisation.

ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningschef kommer du att vara ytterst ansvarig gentemot servicenämnden och föredragande med nämndens ärenden även i kommunstyrelsens arbetsutskott. I ditt uppdrag ingår att driva och leda utvecklingen av servicefrågorna på uppdrag av nämnden, samtidigt som du utvecklar förvaltningens interna arbete och styr- och ledningsprocesser. En viktig uppgift är att i nära samarbete med medarbetare och kunder vidareutveckla Facility Management-konceptet vilket inkluderar en ökad digitalisering i verksamheten. Du ansvarar för att arbetet sker med helhetssyn och koncerntänkande så att ett utvecklande och förstärkt samarbete med alla delar av kommunens organisation säkerställs. Du kommer också att inom ramen för dina ansvarsområden representera kommunen i olika sammanhang.

Du ingår i kommunens koncernledningsgrupp där fokus främst inriktas på utveckling av koncernen Varbergs kommun och den strategiska utvecklingen ur ett helhetsperspektiv. Du är anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning, god ekonomisk kunskap och väldokumenterad ledarerfarenhet från verksamheter i utveckling. För att lyckas i rollen krävs gedigen ledarerfarenhet från servicebranschen eller annan kund- och personalintensiv verksamhet.

Erfarenhet från näringsliv och konkurrensutsatt beställar- och utförarorganisation är önskvärt. Har du dessutom erfarenhet av politiskt styrd verksamhet är det ett plus.

Personliga egenskaper
Som person är du utvecklings- och lösningsorienterad, kommunikativ, strategisk och handlingsinriktad. Du har lätt för att bygga relationer där kunden är i fokus. Du är en lagspelare med helhetssyn och omvärldsorientering, och en både trygg och drivande ledare. Du har förmågan att få en verksamhet att gå från ord till handling.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett utvecklande arbete såväl yrkesmässigt som personligt i en prisbelönt kommun på frammarsch.

ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Varberg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej