Inaktiv platsannons

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd i Malmö

Socialsekreterare till ekonomiskt bist... I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har...

Om tjänsten

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Till Socialtjänst Innerstadens Enhet ekonomiskt bistånd söker vi nu socialsekreterare. På enheten arbetar drygt 60 medarbetare fördelat på fem sektioner med inriktning administration, mottag/ungdom, arbetsmarknad och rehab. Den lediga tjänsten erbjuds inom rehabsektionen där vi fokuserar vårt arbete mot de sökande som behöver utökade insatser för att närma sig arbetsmarknaden.

Målet med vårt arbete är att så många Malmöbor som möjligt ska bli självförsörjande. Därför arbetar vi för att ge ett kvalitativt och likvärdigt stöd till våra klienter med individuella genomförandeplaner och mål som vi kontinuerligt följer upp. Vi utvecklar ständigt verksamheten med klientkontakten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang. Det gör skillnad!

Enheten har en hög ledartäthet och stöd finns från tre 1:e socialsekreterare. Vi har administrativt stöd till socialsekreterarna för att frigöra mer tid till personliga möten och socialt arbete. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, utbildning i MI (motiverande intervju) och andra av Socialstyrelsen förordade metoder, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap, och stöttande kollegor - det som ger positiv energi på jobbet.

Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Vill du vara med och skapa bästa möjliga socialtjänsten för våra Malmöbor? Kom då och jobba hos oss!


ARBETSUPPGIFTER
Arbete hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter inom vår enhet blir att:
- självständigt bedöma och utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen
- kartlägga klienters behov av insatser och motivera klienter till förändring
- tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbeta mot målet att bli självförsörjande
- erbjuda råd och stöd
- tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt för att nå målen inom arbetet med ekonomiskt bistånd

Det är ett spännande arbete med omväxlande uppdrag och stor variation på arbetsuppgifterna. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära nytt, t ex vid ärendefrågor där du ständigt stöter på nya utmaningar och frågeställningar. Du får möjlighet att utföra praktiskt socialt arbete i mötet med klienter samt möjlighet att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens som din egen utveckling. Arbetet innebär mycket samarbete både internt och externt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen och tidigare erfarenhet av socialt arbete. Du har gärna tidigare arbetat med handläggning av ekonomiskt bistånd och har med fördel samarbetat med externa aktörer såsom arbetsmarknadsavdelning, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har grundläggande datakunskaper. Har du har grundutbildning i MI är det meriterande.

Du har ett stort intresse för att arbeta med människor i en föränderlig situation och har förmåga att sätta dig in i klienters situation och möta dem på ett respektfullt sätt. Du tar dig an ditt uppdrag med nyfikenhet, tålamod och engagemang för utredning och motiverande arbete. Vi vill att du har ett helhetsperspektiv och god organisatorisk och administrativ förmåga. Du är flexibel och kan anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Självklart har du god samarbetsförmåga och arbetar bra med kollegor och andra parter.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.

Dela detta jobb

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej