Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör inom verksamhetsledning i Sundsvall

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 51 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Om tjänsten

Utvecklingsingenjör inom verksamhetsledning

På Peab AB medverkar vi till att skapa förutsättningar för våra producerande verksamheter. Det lokala affärsmannaskapet och vår stora yrkesskicklighet är Peabs nyckel till framgång. Vår avdelning för verksamhetsutveckling, Utveckling och Styrning, söker nu en utvecklingsingenjör med inriktning mot utveckling och förvaltning av vårt verksamhetsledningssystem med intresse för verksamhetsstöd, påverkan och ständigt förändra till det bättre.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör kommer du ha en nyckelroll inom verksamhetsstyrning med optimering av processer i samarbete med lösningsarkitekter inom Enterprise Architecture.

Du kommer att samordna vissa verksamheters förvaltningsarbete, både inom våra affärsområden och våra koncernfunktioner, och säkerställa att roller på operativ nivå är bemannade. Då rollen är relativt ny kommer du att ha möjlighet att bidra till uppbyggnad av både strukturer och vårt arbetssätt. Arbetet sker utifrån uppsatta mål och i samråd med berörda resursägare. Mycket av fokus kommer ligga på att nyttja IT-stöd bättre för att bidra till effektivisering och tvärfunktionell samverkan. Du kommer även är att rapportera utfall vid förvaltningsmöten.

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst 2 års relevant erfarenhet som verksamhetsutvecklare/förvaltningsledare och god förståelse för processarkitektur. Du besitter goda kunskaper i tvärfunktionellt arbete och erfarenhet av att driva förvaltningsuppdrag med framgång. Vidare har du erfarenhet och förståelse för styrningsmodeller och deras affärsmässiga konsekvenser.

Du har god erfarenhet av att omsätta övergripande strategier, mål och aktiviteter på koncernnivå till tydliga, prioriterade åtgärder inom ansvarsområdet. Praktisk erfarenhet och kunskap inom kravhantering, förändringsledning och processmodellering är viktiga erfarenheter. Det är meriterande med branscherfarenhet och kunskap inom agila arbetsmetoder.

Dina egenskaper

Som person är du engagerad, strukturerad och leveransfokuserad med förmåga att ställa tydliga krav, planera samt driva arbetet mot uppsatta mål. Vi ser att du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är lyhörd och kommunicerar med god förmåga för att skapa ett gott samarbetsklimat, genom att dela med dig av ditt engagemang och goda egenskaper.

Vi är flexibla när det gäller tjänstens geografiska placering. Beroende på var vår nya medarbetare är bosatt kan tjänsten antingen vara placerad i Göteborg, Förslöv, Solna eller Sundsvall.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av jobb
Kontor / Administration , Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej