Inaktiv platsannons

Gruppchef till Enterprise Network Services, Scania i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Scania är just nu inne i en spännande och utmanande transformering, från en tillverkare av tunga fordon till en tjänsteleverantör av hållbara transportlösningar. IT och molnlösningar är en vital del och möjliggörare i denna förändringsresa. Inom organisationen Infrastructure Services så leder vi vår strategiska satsning mot molnet.

Vi söker en gruppchef till funktionen Enterprise Network Services. Gruppen ansvarar globalt för våra nätverkslösningar i form av WAN, lastbalanserar, proxy och brandväggar. Inom ansvarsområdet ligger också olika nätverkssäkerhetslösningar.

Gruppen har stor servicekänsla och framåtanda med mycket hög teknisk kompetens och erfarenhet, där du som ledare driver teamet framåt mot våra gemensamma mål i enlighet med våra strategier.

Dina arbetsuppgifter

  • Du motiverar och leder ett ambitiöst och kompetent team som tillsammans med dig vill utveckla och optimera våra lösningar över dess livscykel
  • Du är delaktig och aktiv i ledningsgruppsarbetet inom sektionen ”Base Infrastructure” och medverkar till att vi gemensamt utvecklar våra arbets- och affärsprocesser.
  • Du ansvarar för gruppens kostnadsbudget, leveransförmåga och kompetensutveckling för att säkra leveranserna
  • Inom ansvarsområdet så samarbetar du och gruppen i vår globala organisation men också tillsammans med våra kollegor inom Volkswagen Group.

Din profil

För att trivas hos oss ska du ha en positiv, framåtsträvande och tillitsfull inställning till att leda team. Du har en bred, dokumenterad IT-kunskap med tidigare erfarenhet som chef. Intresse av eller erfarenhet av nätverk, nätverkslösningar eller IT-infrastruktur. Har du erfarenhet från moln, systemutveckling och eventuellt manage service är det meriterande.

Som person har du ett tydligt och engagerande ledarskap, som genom positivt driv och kreativitet jobbar tillsammans med ditt team och kollegor mot våra gemensamma mål. Du vågar ta obekväma beslut och känner dig trygg i chefsrollen. Du trivs med att samarbeta och ser förändringar och din egen utveckling som en del av framtiden.

Du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Jonas Östergren (Sektionschef Bas Infrastruktur), 08-553 817 31

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej