Inaktiv platsannons

EXAMENSARBETE, 30HP: KVALITET OCH LOGISTIK I FOKUS FÖR FÖRBÄTTRING AV INTERNA PROCESSER i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer tillhöra sektionen Material och processteknik som arbetar företagsövergripande med standarder och kvalificeringar av processer, metalliska och ickemetalliska material.

Vi är i dagsläget ca 25 medarbetare.

Din framtida utmaning

På grund av många nya krav t.ex. med avseende på tekniska utmaningar och miljöhänsyn så behöver det kvalificeras nya material, processer, artiklar och komponenter för flyg.

Examensarbetet innebär att kartlägga nuvarande arbetssätt och ta fram nya förslag på effektivare arbetssätt vid framtagning av provplan innan uppstart av kvalificeringsprojekt. Examensarbetet innefattar även analys av påverkan på befintliga processer vid ändring av material eller process.

Om tid finns kan t.ex. komponentkvalificeringar samt andra system och produktkvalificeringar undersökas.

Fördelar och nackdelar med olika arbetssätt och modeller ska tas fram.

Den du är idag

Arbetet omfattar 20 veckor för två studenter med relevant inriktning. Studenterna driver tillsammans arbetet självständigt men med stöd av handledare. 

Ni bör ha ett intresse för övergripande strukturer, processer och arbetsmetodik. Ni bör ha förmåga att se samband och tycka att det är roligt att arbeta med förbättrande åtgärder och att skapa effektiva flöden. Eftersom vi arbetar i flera internationella samarbetsprojekt är det en förutsättning att ni behärskar engelska i tal och skrift. Examensarbetet omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjort av myndighet.  

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-04-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis