Inaktiv platsannons

Examensarbete bildbehandling med AI-metoder och maskininlärning (machine learning) i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Din arbetsplats blir på avdelningen för System Engineering Management.

Din framtida utmaning

Examensarbetet handlar om att utveckla metoder för objektigenkänning genom analys av bilddata. Bilddata finns i form av 3D-modellerad värld uttryckt  med ytrepresentation framtagen genom stereoanalyserade satellit- (alt flyg-) bilder.

Arbetet innebär att applicera AI-metoder inklusive machine learning, med syfte att kunna kategorisera objekt i nämnda 3D-bilddata.

Målet är att, såväl naturliga geografiska/topografiska fenomen som av människan skapade konstruktioner (typ byggnader, broar, vägar, fordon etc), ska kunna kategoriseras och beskrivas med olika former av metadata (typ längd, bredd, höjd, material, konstruktionsprincip etc eller annat som kan vara möjligt).

Analyserade metadata ska presenteras för en användare, med fördel augmented i bilddatat men det är inte prioritet i uppgiften. Prioritet i detta arbete är att kategorisera objekt byggda av människohand.

Arbetet skall dokumenteras i en rapport och presenteras genom en halvtids-/slutpresentation. Arbetet utförs i Saabs lokaler i Tannefors.

Den du är idag

Du är i slutet av din tekniska högskoleutbildning inom Datateknik eller motsvarande, har studerat programvaruutveckling och AI, och ska påbörja ditt 30hp examensarbete.

Antal deltagare: 1-2 personer. Omfattning: 30 högskolepoäng (20 veckor).

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej