Inaktiv platsannons

Examensarbete: Additive manufacturing – integrering av flera material i skärmlock för mikrovågskomponenter i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Hardware Design ansvarar för mekanik- och mönsterkortsdesign, konstruktion av kraftdistribution och kablage.

Utöver konstruktionsarbete ansvarar sektionen för stöd till hela Göteborgsverksamheten i producerbarhetsfrågor gällande elektronikkonstruktion.

Din framtida utmaning

Teknikutvecklingen inom 3d-printing och additiv tillverkning går med rasande fart och Saab undersöker alla aspekter av teknikutvecklingens påverkan. Som ett led inom vårt arbete med additiv tillverkning i våra radarsystem så erbjuder vi en student att hjälpa oss forma framtidens elektromekaniska produkter. 

Mikrovågskomponenter måste skärmas effektivt för att inte störa eller störas av omkringliggande komponenter. I takt med att elektroniken utvecklas ställs allt högre krav på skärmning. Vi börjar närma oss gränsen för vad som är möjligt att tillverka med konventionella metoder. 

Detta examensarbete syftar till att studera och undersöka hur additivt tillverkade mekanikprodukter kan innehålla flera olika material. Vi vill undersöka möjligheten att skapa mekaniska skärmlock med både integrerade emi-packningar och absorbenter. Lösningen har högt ställda krav med avseende på tillförlitlighet och kvalitet då våra system ofta används i krävande miljöer under långa perioder. Vi vill att du tittar på flera produktionsteknologier inom additiv tillverkning och undersöker deras möjligheter och begränsningar. 

I arbetet ingår att genomföra kartläggning av teknikområdet och vilka möjliga produktionstekniska lösningar som finns, samt att ta fram ett förslag på hur en specifik produkt skall kunna realiseras. Denna lösning skall sedan produceras med lämplig metod och resultatet granskas och analyseras. 

En eller flera 3D modeller skall tas fram som visualisering av era möjliga lösningar.

Resultatet skall rapporteras skriftligt och det ska hållas en halvtids-/slutpresentation på Saab.

Den du är idag

Vi tror att examensarbetet passar bäst för en student på mastersnivå, en med bakgrund i mekanik eller mekatronik och med grundläggande kunskap inom elektroteknik. Men känner du att detta är intressant för dig så tveka inte att söka även om du har en annan bakgrund.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

19-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej