Inaktiv platsannons

Utvecklingssekreterare i Malmö

... I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb....

Om tjänsten

Utvecklingssekreterare

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Välfärdsavdelningen är en del av stadskontoret. Uppgiften är att tillsammans med andra avdelningar inom stadskontoret stödja kommunstyrelsen i rollen att leda och samordna den strategiska planeringen, samt följa upp och utöva uppsikt över de kommunala verksamheterna.

Välfärdsavdelningen består av tre enheter med knappt 20 medarbetare. Avdelningen verkar inom välfärdsområdet, och följer utvecklingen inom flera olika verksamheter såsom vård- och omsorg, individ- och familjeomsorg, förskole-, skol- och utbildningsverksamhet, integration och flyktingfrågor samt mänskliga rättigheter. Avdelningen utgör stöd för kommunens förvaltningar i planerings-, utvecklings- och kvalitetsarbete inom områden som jämställdhet, antidiskriminering, nationella minoriteter, barnets rättigheter och samverkan med civilsamhället.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som utvecklingssekreterare kommer du att arbeta med utredning, analys och uppföljning inom migrationsområdet, med en helhetssyn och utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Uppdragen genomförs i bred samverkan, både internt på stadskontoret och med andra förvaltningar, akademin, myndigheter och idéburen sektor. En viktig arbetsuppgift är att bereda beslutsunderlag av olika karaktär till kommunstyrelsen. Du ska ha en samlad och aktuell kunskap inom området och du förväntas bevaka nationella utredningar och beslut rörande framförallt migrationsområdet. Du bör vara väl förtrogen med gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet.

Du kommer att få arbetsuppgifter av olika karaktär, vissa arbetsuppgifter görs tillsammans med andra, medan vissa innebär mer självständigt arbete. Du har stor frihet att planera för och forma hur du tar dig an uppdrag, och gott stöd av chef och kollegor när det finns behov av det.

Stadskontoret befinner sig i ett nyorienteringsläge och en ny organisation kommer att träda i kraft sommaren 2019. En av komponenterna i översynen som pågår är att fokus ligger på utveckling av stadskontorets arbete med uppföljning och analys av verksamheternas utveckling. Välfärdsavdelningens uppdrag kommer att organiseras om för att det ska kunna skapas mer ändamålsenliga strukturer som bidrar till ett vassare analysarbete. Detta innebär att du behöver ha förmågan att vara i en förändringsprocess.

KVALIFIKATIONER
Det krävs att du har akademisk examen, gärna med samhällsvetenskaplig inriktning. Du måste ha erfarenhet av arbete med migrationsfrågor, gärna i offentlig sektor. Du får gärna ha kunskap om kommunens ansvar och roll inom migrationsområdet och bred erfarenhet. Du behöver ha en analytisk förmåga och kunna se helhet och sammanhang. Du är bra på att ta initiativ och har god förmåga till samarbete såväl internt som externt. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga och behärskar du engelska väl är det meriterande. Du behöver kunna hålla muntliga föredrag i både mindre och lite större sammanhang. Det är en fördel om du har erfarenhet av att ha haft en ledande roll, i process- eller projektform eller på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en politiskt styrd organisation.

ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej