Inaktiv platsannons

Arbetsmarknadssekreterare till Praktik Malmö

Om tjänsten

Arbetsmarknadssekreterare till Praktik Malmö

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande. Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik. Verksamheten består av fyra enheter: anställningsenheten, insatsenheten, kartläggnings- och vägledningsenheten samt kvalitets- och supportenheten.  

Praktik Malmö är en enhet inom Arbetsmarknadsavdelningen, vars uppdrag är att genom praktik ge Malmöbor chansen att utvecklas, bli bättre rustade för och komma närmare arbetsmarknaden. I Praktik Malmö finns följande praktikverksamheter samlade: Ung i Sommar, Praktik Service, PRAO, Praktik vid Event och Praktikmatchning. Praktik Malmös olika verksamheter förmedlar tillsammans ca 7000 praktikplatser per år till Malmöborna, från grundskoleelever till vuxna Malmöbor. Praktikplatserna som förmedlas finns både hos privata och ideella som hos offentliga arbetsgivare. 

ARBETSUPPGIFTER
Som arbetsmarknadssekreterare på Praktik Malmö är din huvudsakliga sysselsättning praktikplatsanskaffning för malmöbor där platserna finns inom offentlig-, privat- och ideell sektor.  

Arbetet innebär att arbeta strategiskt med företags och arbetsgivarkontakter i syfte att erbjuda bra och kvalitativa praktikplatser till både ungdomar och vuxna malmöbor. Genomföra företagsbesök, praktiktillsättningar och uppföljningar av dessa. Serva kunder och malmöbor via personliga besök, via telefon och via mejl. Administrativa arbetsuppgifter, vilket innebär dokumentation, registrering i olika databaser samt kvalitetssäkring, samordning och uppföljning av platser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning (180 hp) och har minst två års relevant arbetslivserfarenhet.  
 
Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samverkanspartners, förmåga att organisera, prioritera effektivt och arbeta mot uppsatta mål.  
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med service, försäljning eller kundrelationer. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom, näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn m.fl.  
 
För att lyckas i rollen är du socialt utåtriktad, kommunikativ och prestigelös. Du är också lösningsfokuserad genom att självständigt hitta olika sätt att lösa arbetsuppgifter eller frågeställningar.  

Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och har god datorvana.  
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej