Inaktiv platsannons

Flera examensarbeten inom Knowledge Based Engineering (KBE) 30HP i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. SAAB ligger i framkant i implementering av ett fullständigt digitalt arbetsflöde (MBD), hela vägen från koncept till produktion, vilket är ett arbetssätt som vi kontinuerligt utvecklar och förbättrar.

Inom Areonautics finns Avdelningen Airframe Development som ansvarar för framtagning av den bärande strukturen i form av skrov och vingar, samt installation av el, luft och hydraulik i strukturen.

Din framtida utmaning

Airframe Development håller kontinuerligt på att utveckla arbetssätt på samma naturliga sätt som att produkterna måste utvecklas. Vi är intresserade av att ta nästa steg i arbetet med det modellbaserade arbetssättet som finns idag. Vi skulle vilja få in mer av vår befintliga kunskap i systemen. Vi är nu intresserade av att veta ännu mer om Knowledge Based Engineering (KBE) utifrån de förutsättningarna som vi har.

Din/er utmaning blir att ta fram olika lösningar som kan demonstreras. Dessa demonstratorer skall baseras på våra olika konstruktionsregler och randvillkor, olika discipliner och förbestämda input. Slutresultatet förväntas vara en körbar applikation som kan automatisera framtagningen av en viss typ av konstruktionsartikel eller bättre integration mellan olika discipliner. Lite beroende på profil på sökande så kan olika frågor vara aktuella. Ange även i ansökan om det när något speciellt som intresserar just dig.

Den du är idag

Vi söker flera studenter som vill genomföra examensarbete på 30HP. Målet är att det skall bli minst en handfull examensarbeten, gärna med två personer i varje. Som person är du noggrann, analytisk och håller en hög servicenivå i din leverans. Din kommunikationsförmåga är välutvecklad och du samarbetar lätt med olika discipliner. Lämplig bakgrund är troligtvis blivande civilingenjör Maskinteknik, eller liknande, med intresse för konstruktionsmetodik, produktmodellering, CAD (CATIA V5), hållfasthetslära och förståelse för produktion (Delmia, NC beredning). Flera examensarbeten kommer att utföras med fokus på att kunna automatgenerera geometri och/eller öka integration mellan olika discipliner. Resultatet skall vara dokumenterat på ett transparant sätt så att det är enkelt att bygga vidare på.

Du har en nyfikenhet att arbeta med system och människor, och hur effektivisering kan utvecklas med hjälp av dessa.

Tjänsterna innefattar arbete som omfattas av svensk försvarssekretess. Därför krävs att du utför och godkänns i prövning gjort av myndighet. Behandling av ansökningar sker löpande och kan avslutas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej