Inaktiv platsannons

Jurist till Vattenfall Services i Stockholm (Solna)

Jurist - Vattenfall...   Vattenfall Services är ett dotterbolag till Vattenfall AB och levererar och utvecklar underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar på den nordiska marknaden....

Om tjänsten

Jurist - Vattenfall Services
 
Vattenfall Services är ett dotterbolag till Vattenfall AB och levererar och utvecklar underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar på den nordiska marknaden. Bolagets företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
 
Vattenfall Services växer och behöver utöka med ytterligare en jurist
 
Nu när vi ska stärka vårt team med ännu en duktig jurist söker vi dig som ser det som en intressant uppgift att få vara en del i ett team och stödja i såväl avtalsfrågor som vara en rådgivande part i vår affärsprocess.
 
Vi erbjuder dig möjligheter att utvecklas och bli duktigare inom din roll genom att arbeta tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor. Våra kunder finns inom energi och nät-bolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag samt entreprenadbolag.
I rollen som jurist kommer du att arbeta brett med affärsjuridisk rådgivning med fokus på entreprenadrätt, kommersiell avtalsrätt och offentlig upphandling. Arbetet innebär stor frihet att utforma sin egen roll och mycket varierande arbetsuppgifter.
 
 
Ditt ansvar som jurist
 
Rollen som jurist innebär att du arbetar som legal stödfunktion och rådgivare till bolagets olika verksamhetsområden samt till bolagets ledningsgrupp. Som jurist är det din roll att stötta verksamheten med bred juridisk kompetens med huvudsakligt fokus på följande områden:
 
• granskning av avtalsförslag
 
• tolkning av befintliga avtal
 
• upprättande av avtalsförslag
 
• avtalsförhandlingar
 
• risk- och konsekvensbedömningar
 
• tvistelösning, samt
 
• överprövningar inom offentlig upphandling
 
 
Det juridiska stödet till verksamheten syftar till att skapa juridiskt och riskmässigt välavvägda affärer i enlighet med Vattenfall Services övergripande mål.
Det är viktigt att du trivs med en roll där du får arbeta brett och på olika sätt stötta medarbetarna i deras verksamhet. Har du intresse eller erfarenhet av teknik kommer detta att underlätta ditt arbete då tekniska termer och frågeställningar är vanligt förekommande i våra projekt.
 
 
Som Jurist på Vattenfall Services behöver du följande kvalifikationer
 
• Avklarad och godkänd juridisk examen från svensk universitet/högskola
 
• 1-3 års yrkesverksamhet som jurist
 
• Förmåga att kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska
Följande kvalifikationer är meriterande
 
• Erfarenhet av att självständigt driva förhandlingar och, i förekommande fall, hantera leverantörskonflikter samt förmåga att delta i ett stort antal projekt parallellt
 
• Kännedom om de standarddokument som är vanligt förekommande på entreprenadområdet och förmåga att praktiskt använda dem i avtalssituationer
 
• Erfarenhet av juridiskt arbete inom bygg- eller anläggningsbranschen eller offentlig upphandling
 
• Erfarenhet av att utbilda inom ditt område
 
Som person är du drivande och ambitiös. Det är viktigt att du är stabil och självgående i ditt arbete. Du innehar även en utmärkt förmåga att skapa och underhålla relationer och din samarbetsförmåga är utmärkt. För att klara arbetet krävs hög förmåga att kunna strukturera och organisera arbetet. Att ha en kreativ förmåga är också något vi värderar högt. Du måste också vara stresstålig och kunna företräda Vattenfall Service i stundtals hårda förhandlingar och konfliktfyllda situationer.
 
 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)