Inaktiv platsannons

Junior analytiker, vikariat i Stockholm

Junior analytiker,... Är du analytisk och utvecklingsorienterad? Är du en kreativ problemlösare? På Riksgälden gör du samhällsnytta i...

Om tjänsten

Junior analytiker, vikariat

Är du analytisk och utvecklingsorienterad? Är du en kreativ problemlösare? På Riksgälden gör du samhällsnytta i finansmarknadens centrum.

Riksgälden har det övergripande ansvaret att säkerställa kärnkraftsindustrins betalningsansvar och att följa upp att finansieringssystemet för kärnavfall fungerar som det ska. Nu söker vi en junior analytiker/ekonom till ett vikariat.

Arbetsuppgifter

Som junior analytiker kommer du bl.a. att:

• ingå i ett erfaret team som både prövar ansökningar om utbetalningar från kärnavfallsfonden och följer upp hur pengarna från fonden används
• arbeta fram beslutsunderlag för utbetalningar
• dokumentera, följa upp gjorda utbetalningar och följa företagens planer
• hjälpa till att räkna fram nya kärnavfallsavgifter och säkerheter för tillståndshavare som har kärntekniska anläggningar
• hjälpa till att granska hur fondmedel används

Utbildning, erfarenhet och person

Du har en akademisk examen i företags-/nationalekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiskt analys- och uppföljningsarbete, arbete på myndighet och av projektarbete.

Arbetet kräver att du tar egna initiativ och är självständig. I samarbetet med andra är du lyhörd men har samtidigt hög personlig integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid pålitlighet och lämplighet samt dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 7 november. Ange referens 2018/1010.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Peter Stoltz, tillförordnad enhetschef, 08-613 52 33.

Tjänsten är ett vikariat för föräldraledighet till och med juni 2020. Tillträde snarast. Urvalet av kandidater sker löpande.

Arbetsprover kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Vänligen observera att ansökningshandlingar är allmänna handlingar som kan lämnas ut på begäran enligt offentlighetsprincipen. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden har även i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall. Vi ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Dela detta jobb

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej