Inaktiv platsannons

Administratör/Ekonom till Gatukontoret visstidsanställning, i Kalmar län

Om tjänsten

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en vikarierande Administratör/Ekonom till Gatukontoret på Samhällsbyggnadsavdelningen. Samhällbyggnadsavdelningen ingår i kommunstyrelseförvaltningen organisation. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under minst ett år, med tillträde vid årsskiftet 2018/19 eller enligt överrenskommelse.

Har du den personlighet och den professionella kapacitet vi söker? Då kan vi erbjuda dig ett ansvarsfullt arbete, med stora möjligheter att påverka rutiner och effektiviseringar.

Ditt nya jobb

Samhällsbyggnadsavdelningen ansvarar för kommunens kost, lokalvård, räddningstjänst, fastigheter, mark och exploatering, skogsförvaltning och gata/parkverksamhet.

Du kommer att ingå i en dynamisk grupp på Samhällsbyggnadsavdelningens gatukontor och ditt tjänsterum är i Vimmerby stadshus.

Din roll som administratör är viktig för gatukontorets verksamhet. Du kommer att arbeta med ekonomi, ge god service till kommuninvånare, företag och tjänstemän. Även vara behjälplig med ärendehantering av olika uppdrag. En stor del av ditt arbete kommer att ske i ekonomiprogrammet RAINDANCE och till viss del i diariesystemet CICERON. Rollen som administratör innebär till exempel: 

• Administrativt stöd för gatuchef, driftschef, arbetsledare och medarbetare
• Ta fram rapporter och vara behjälplig i budgetarbetet, fakturering och kontering av fakturor
• Agera "spindel i nätet" genom support i olika ärenden
• Redigera hemsida och intranät
• Delta i arbetet med att utforma rutiner
• Ha ett visst ansvar för verksamhetens dokument- och ärendehantering samt arkivering
• Boka offentliga platser för tillfälliga arrangemang
• Andra förekommande administrativa uppgifter kopplade till verksamheten

Din kompetens

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens, gärna relevant högskoleexamen inom ekonomi. Vi hoppas att du har några års erfarenhet av administration och ekonomi, gärna också service, försäljning och kommunikation. Goda datakunskaper krävs i Office-paketet, framför allt Excel, Outlook och Power Point. Det är värdefullt om du också har erfarenhet av något ekonomisystem och diariesystem samt kan hantera sociala medier. Som person är du noggrann, ansvarsfull och klarar ett högt tempo. Du är serviceinriktad, prestigelös och har båda fötterna på jorden. Din förmåga att skapa goda relationer både internt och externt är stor. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vid urvalet kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ditt intresse för tjänsten.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Du kommer att erbjudas ett trevlig och omväxlande arbete i Astrid Lindgrens Vimmerby, en kommun med framåtanda och stor potential. Du kommer att ha stora möjligheter till professionell och personlig utveckling. Du som söker bör självklart dela våra värdeord ansvar, mod och fantasi. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och samverkan i det dagliga arbetet. Hos oss finns möjlighet till en god balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att alla har lika rättigheter och möjligheter. Som medarbetare hos oss har du en betydelsefull roll i vårt gemensamma mål är att ge bästa möjliga service och omsorg till våra medborgare.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 6/11 2018. Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem och tillämpar ett löpande urval. 

Vi undanbeder oss all annonsering och rekryteringshjälp.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej