Inaktiv platsannons

Kommunikationsspecialist - Vattenfall Eldistribution AB i Luleå

Kommunikationsspecialist - Vattenfall Eldistribution... En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka...

Om tjänsten

Kommunikationsspecialist - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Kommunikationsområdet växer konstant och Vattenfall Eldistribution installerar allt mer moderna, internetbaserade kommunikationslösningar i sitt elnät. Drivkrafterna är ökade krav på färre och kortare elavbrott samt reinvesteringsbehov av föråldrad utrustning. Inom gruppen nätkommunikation och teknisk säkerhet ansvarar vi för drift- och förvaltning av kommunikationsutrustning. Vi jobbar också aktivt som tekniskt stöd mot investeringsprojekt.

Du kommer att

Som systemspecialist kommer du främst att arbeta med drift- och förvaltning av radiobaserade kommunikationslösningar. Dina arbetsuppgifter innebär att:

  • Stödja och driva upphandling av teknisk kommunikationsutrustning
  • Agera kravställare och granskare av tekniska lösningar
  • Samarbeta med utvecklingsavdelningar såväl internt som externt för att utveckla nya tekniska lösningar
  • Bistå projekt vid migrering eller utfasning av gammal teknik
  • Vidareutveckla förvaltningsprocess och gränssnitt mot andra avdelningar och interna såväl som externa kunder
  • Förvalta Bolagets befintliga kommunikationslösningar

Vattenfall ställer mycket höga krav på säkerhet vid alla typer av aktiviteter och tillämpningar och kommer därmed att vara en naturlig del av ditt arbete. Vi ser gärna ingår i vår beredskapskedja för övervakning av kommunikationsnätverk, serverinfrastruktur och automationsutrustning. Som en del av förvaltningsuppdraget ingår att vara second line support vid mer komplexa fel som är relaterade till kommunikationsutrustning.

Vi söker dig som

Har en eftergymnasial utbildning och/eller lång erfarenhet inom kommunikationsområdet och då speciellt datakommunikation i större nätverk inkluderande routrar, switchar och brandväggar av olika fabrikat.

Som person tror vi du trivs med att agera självständigt och har en förmåga att se helheten, vilket gör dig uthållig i din stävan att nå uppsatta mål. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs en mycket god samarbetsförmåga. Du är bekväm med att kommunicera och samarbeta med olika befattningsnivåer inom en organisation. Rollen kräver en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du

Erfarenhet från implementation och felsökning av större trådlösa nätverk som t.ex. WiFi nät inkluderande RF planering och nätdesign. Kunskaper inom LPWAN, RFID, VoWLAN och IoT. Vidare är det meriterande med erfarenhet av att arbeta med utredningar och projektledning.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se 

Övrig information

Rekryterande chef: Peder Ström 070 61 770 98.

Rekryterare: Matilda Karlsson 070 235 28 58.

Observera att urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemspecialist

Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning. 

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej