Inaktiv platsannons

UTVECKLINGSINGENJÖR MED ELKOMPETENS till CUSTOMIZED TRUCK DEVELOPMENT i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Vill du skaffa dig en bred kunskap om lastbilen och jobba i en snabbrörlig värld nära slutkund?

 

Vi erbjuder dig:

  • Ett varierande och tempofyllt arbete i en snabbrörlig värld nära slutkund.
  • En chans att bygga upp en bred produktkunskap om hela fordonet.
  • Ett brett kontaktnät inom företaget, såväl inom Forskning & Utveckling som tvärfunktionellt med företagets andra enheter marknad, inköp, produktion samt eftermarknad.
  • En plats i ett driftigt internationellt team med god sammanhållning.

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar samt kompletta fordon med påbyggnad. Det är ett expansivt område där Scania satsar för att bryta ny mark inom nya segment och marknader.

 

Gruppen System Development ansvarar för el och systemutveckling inom hela Customized Trucks. Vi är idag 17 st personer, men behöver förstärka vårt team för att kunna möta satsningen på bl.a. framtida fordon som drivs av alternativa bränslen och hybridteknik.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med både nyutveckling och anpassning av befintliga installationer och komponenter.

I arbetsuppgifterna ingår att ta fram el-scheman samt underlag för ledningsnät i 2D och 3D, skriva kravspecifikationer och funktionsbeskrivningar, enklare provning och att besvara elrelaterade kundförfrågningar. Du arbetar aktivt i projekten, från förstudie till produktionssättning samt ansvarar för planering, design, kvalitetssäkring och avvikelsehantering.

Tillsammans med övriga medarbetare på gruppen ansvarar du även för att kontinuerligt utmana och förbättra gruppens arbetsmetoder och processer.

Din profil

Du har ett stort teknikintresse och brinner för utmaningen att hitta lösningar som möter unika kundbehov. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Du besitter ett stort inre driv, har lätt för att samarbeta med andra och innehar även förmågan att arbeta självständigt mot ett givet mål.
                          

Du är civil- eller högskoleingenjör (elektro, mekatronik eller liknande) och/eller har ett par års arbetslivserfarenhet av att arbeta i CAD-miljö. Erfarenhet av Catia V5 är meriterande, men ej ett krav. Du behärskar svenska och kommunicerar flytande på engelska, i tal och skrift.

 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
För ytterligare information:
Kontakta gärna Viveca Idensjö, Chef RSS på tel. 08-553 535 90 eller 070-233 19 21 alternativt Hampus Pettersson, Utvecklingsingenjör RSS på tel. 08-553 727 22 eller 076-516 72 05.

Publicerad den

02-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej