Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör - Svensk Kärnbränslehantering AB i Oskarshamn

Om tjänsten

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarsystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
Kapsellaboratoriet i Oskarshamn är SKB:s centrum för utveckling av teknik som ska användas vid inkapslingen av det använda kärnbränslet. Här utvecklas och fullskaletestas bland annat friktionsomrörningssvetsning (FSW) och oförstörande provning av kapslarna. Från Kapsellaboratoriet drivs även utvecklingen och utvärderingen av tillverkningsprocesserna för kapselns komponenter genom fullskaleförsök hos våra underleverantörer

Arbetet är omväxlade och vi sätter stort värde på att våra medarbetare är med i hela processen från planering till utförande och utvärdering. Vi jobbar även mycket med externa leverantörer. En stor del av arbetet sker internationellt genom samarbete med vår finska systerorganisation, Posiva. Vi bidrar även med den praktiska kunskapen som förvärvats och stöttar de stora framtida anläggningsprojekten såsom Inkapslingsanläggningen och produktionssystemet för kapseln med expertkunskap.

Vad du kommer att göra
  • Tillsammans med drifttekniker utveckla och driva laboratoriet genom t.ex. underhåll av utrustning
  • Praktiskt arbete i experimenthallen samt utförande av oförstörande provning, materialprovning och provurtag
  • Dokumentera resultat i rapporter och utveckla instruktioner
  • Handläggning av beställningar mot externa leverantörer
Vi söker dig som har
  • Examen som högskoleingenjör eller gymnasieingenjör med erfarenhet inom något av följande områden: materialvetenskap, hållfasthet, oförstörande provning eller konstruktion
  • Erfarenhet av praktiskt arbete
Som person gillar du att arbeta med andra men du kan också arbeta och lösa uppgifter självständigt. Vidare är det viktigt att du är noggrann och lyhörd. Tjänsten kräver även att du trivs med att arbeta i en verksamhet som har stora krav på dokumentation.

Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av forskning och utveckling
  • erfarenhet från att skriva rapporter och instruktioner

Varför välja oss?
Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Ö

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Oskarshamn
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Oskarshamn | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)