Inaktiv platsannons

HR Business Partner till Scania IT i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Som HR Business Partner har du mycket goda kunskaper inom HR-arbete och ska vara en stark beslutsfattare och sakkunnig ledare inom verksamhetsnära HR-frågor. Du bidrar till långsiktigt utvecklingsarbete med fokus på verksamhetens mål och strategiska plan. Du är ett stöd till verksamheten i alla frågor som rör ledarskap, medarbetare och organisation. Du arbetar nära chefer, medarbetare och fackliga organisationer med målet att bidra till att Scania IT fortsätter att utvecklas i rätt riktning och bibehåller sin position som en pålitlig och stark arbetsgivare. 

Dina arbetsuppgifter:

Du kommer aktivt att jobba med att underhålla och utveckla metoder och processer inom hela HR-spektret, dels inom IT men även tvärfunktionellt med övriga Scania. Rollen är stödjande men även drivande och kvalitetssäkrande. Andra arbetsuppgifter:

  • Ledarstöd och ledningsutveckling
  • Kompetensutveckling och karriärutvecklingsfrågor
  • Rekrytering
  • Utredningsarbete
  • Villkors- och avtalsfrågor
  • Förhandling
  • Rehabiliteringsfrågor
  • Personaladministrativa frågor
  • Verksamhetsutvecklande projekt

Genom deltagande i ledningsgrupper driver du strategiska HR-frågor och säkerställer ett gemensamt HR-budskap. Du fungerar som ett expert- och servicestöd samt som dialogpartner för våra chefer och medarbetare. Du arbetar aktivt med att utveckla och stötta cheferna i deras personalansvar.

Du rapporterar direkt till Head of HR på Scania IT och arbetar i ett team av HR Business Partners samt nära övriga specialistfunktioner inom HR-avdelningen så som SHE, administration och rekryterare.

Din profil

Vi söker dig som är självständig, drivande och snabbt kan skifta fokus mellan uppgifter. Du vill ta ägarskap för helheten i uppgifter och känner tillförsikt i att både forma och hävda företagets perspektiv i frågor som sällan har enkla lösningar. Vidare är du pragmatisk, lösningsorienterad och trivs i en social roll där du skapar många professionella relationer.

  • Du har minst 5 års erfarenhet av brett arbete inom HR, gärna som HR Business Partner med internationellt fokus.
  • Du har en akademisk examen inom personalvetenskap, beteendeskap eller enligt rekryterande chef likvärdigt område.
  • Tidigare erfarenhet av HR-arbete på Scania och kunskap om Scanias HR-processer är meriterande.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik!  
En spännande roll i en internationell miljö där du blir ett viktigt kugghjul inom ett innovativt bolag med teknik i framkant. Du kommer att få utvecklas i din yrkesroll tillsammans med kollegor som är drivna och engagerade.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.
Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress. 

 

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Lundén (Head of HR) tfn 08 553 899 14 eller Johanna Ingels (rekryteringsspecialist) tfn 070 081 29 90.

Vi ser fram emot din ansökan innehållandes CV och personligt brev senast den 13 januari. Urval och intervjuer sker löpande.

About the job
  • Title: HR Business Partner till Scania IT
  • Business area: Human Resources
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-01-13
  • Job Id: 20183034
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej