Inaktiv platsannons

Teknisk projektledare till Scania Ferruform i Luleå

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Ferruform i Luleå är centrum för Scanias tillverkning av bakaxlar och ramkomponenter. Vi har dagliga just in time-leveranser till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Anläggningen invigdes 1968 och är en av Luleås största verkstadsindustrier med cirka 600 anställda.  

Till teknikavdelningen söker vi nu en teknisk projektledare med stort intresse för ledarskap och utmanande teknikprojekt. Vår huvudsakliga uppgift är att tillsammans med övriga funktioner skapa förutsättningar för att bedriva produktion i världsklass. Teknikavdelningen består av 60 medarbetare uppdelade i 6 grupper, du kommer att tillhöra gruppen för produktionsteknik med 8 medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och delta i investerings- och utvecklingsprojekt med hjälp av våra standardiserade processer
  • Säkerställa effektiviteten i vår produktionsprocess och anpassa den till framtida tekniker, produkter och volymer
  • Leda strategiska projekt
  • Driva förbättringsarbete

Din Profil

Vi söker dig som har relevant civilingenjörs- eller högskoleutbildning. Ett antal års erfarenhet av projektledning och tvärfunktionellt arbete är ett krav för att lyckas i rollen. Erfarenhet av arbete inom produktion är meriterande. 

Som person är du resultatorienterad och har ett stort teknikintresse. Du är serviceinriktad, ansvarstagande och har god vana av att leda och driva komplexa uppdrag. Du kan stå upp för dina åsikter samtidigt som du är en ödmjuk och lyhörd ledare. Du är en öppen och positiv person som har lätt för att samarbeta och har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Som person är du strukturerad, initiativrik och handlingskraftig. Du spenderar gärna tid ute i verksamheten, har förmågan att hantera flera parallella aktiviteter och trivs med att periodvis arbeta i ett högt tempo. Du har god kommunikativ förmåga och kommunicerar väl på svenska och engelska. Vi strävar mot mångfald och ser fram emot sökande med olika bakgrunder. 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid samt lunch till reducerat pris. 

Ytterligare information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Produktionsteknik Martin Persson, tel 0920-766 06, e-post alternativt Teknisk chef Peter Lundkvist, tel 0920-767 62, e-post .

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du HR Business partner Catrin Segerlund, tel 0920-76 84, e-post .

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Kontor / Administration | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)