Inaktiv platsannons

Projektledare inom Drivsystem i Norrköping

Om tjänsten

I rollen som Projektledare inom Drivsystem blir du en viktig medarbetare och du kommer att ha stor nytta av dina ledaregenskaper och förmåga att lösa tekniska uppdrag inom varierande områden. I Norrköping eller Jönköping kommer du att ingå i ett kompetent och framgångsrikt team av säljare och serviceingenjörer, vars uppdrag är att optimera drift och tillgänglighet i våra kunders anläggningar. Inom Drivsystem ser vi en fortsatt hög efterfrågan på våra tjänster och produkter. Service inom svenska ABB har idag en rikstäckande serviceorganisation som erbjuder snabb, korrekt och kvalificerad service. Organisationen medverkar till att optimera anläggningars drift och producerad volym, bland annat genom uppgraderingar, studier, analyser och utbildning inom teknikområdena drivsystem, motorer och generatorer, kraft-, robot- och styrsystem. Med förebyggande underhåll skapas kontroll över både tillgänglighet och driftskostnader.

Uppgifter :

Din goda förmåga att analysera och lösa problem blir en stor tillgång då det i rollen som Projektledare främst ingår att definiera tekniska lösningar i nära samråd med kund och ABB:s egna säljare inom varierande teknikområden. Det kan röra sig om frekvensomriktare, strömriktare och tillhörande PLC-styrningar. Då tjänstens fokus ligger på att skapa och genomföra projekt i samarbete med kunden bör du vara utåtriktad och social i yrkessammanhang, bra på att bygga varaktiga relationer och se värdet i att underhålla och utveckla dessa. Som Projektledare inom Drivsystem du exempelvis blir en del i hela affärskedjan, från uppstart till genomförande motorer samt och avslut. Du kommer självständigt att styra och driva dina egna uppdrag avseende teknik och ekonomi, vilket innebär ansvar för bland annat dimensionering och dokumentation av leveranser, inköp av material och tjänster samt planering och uppföljning. För att lyckas med projektledningen måste du vara driven och strukturerad samt ha god organisationsförmåga och självklart hålla överenskomna deadlines.

Krav:

Vi söker en person med social kompetens, egen drivkraft och god analytisk och organisatorisk förmåga. Du har en utbildning med elteknisk inriktning på gymnasienivå, behärskar CAD-system (AutoCad/EL Pro Cad) och har kunskap i dimensionering av elanläggningar. Vi ser att du har några års arbetserfarenhet som elkonstruktör eller flera års erfarenhet från idrifttagning/service. Du har god datorvana, behärskar MS Office och kan hantera projektuppföljningsverktyg. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Meriterande är högskoleutbildning med inriktning mot automation, erfarenhet av ABB:s drivsystemprodukter samt erfarenhet från processindustri avseende praktisk tillämpning av styr- och reglerteknik. Har du kunskap om maskinsäkerhet, maskinsäkerhetslösningar och kan hantera E-Plan, är även det meriterande.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Norrköping | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)