Inaktiv platsannons

HR-direktör i skog

Om tjänsten

Vill du vara med och leda en organisation i förändring?

Vill du leda och utveckla Statens fastighetsverks (SFV:s) nya HR-stab? Då kan vi erbjuda dig ett utmanande och spännande arbete tillsammans med kunniga kollegor där du i en ledande befattning får vara med att utveckla verksamheten inom hela SFV.

SFV är inne i ett utvecklingsarbete som syftar till att förändra och stärka vår organisation, styrning och förvaltningskultur. En ny struktur för SFV:s ledning och organisation träder i kraft den 1 januari 2019 men arbetet med att förtydliga gränssnitt mellan avdelningar, staber, enheter, funktioner och roller fortsätter. Som ett led i detta arbete inrättas en ny HR-stab. Som chef för någon av våra nya avdelningar och staber rapporterar du direkt till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

SFV förvaltar och utvecklar en mångfald av statligt ägda fastigheter som bl.a. innefattar regeringsbyggnader, svenska ambassader i utlandet, residens, domstolar, slott, teatrar och museer.  Det handlar också om förvaltning och utveckling av en sjundedel av Sveriges yta bestående av skog, fjäll, jordbruk, fyrplatser och mycket annat.  Fastigheternas värden, inklusive kulturmiljö- och naturmiljövärden ska bevaras, användas och utvecklas på en för ägaren och brukaren långsiktigt lämplig nivå och klara de krav som ställs på avkastning i verksamheten. Ofta krävs särskild hänsyn i uppdragen både i förvaltningen och i utvecklingen för att möta dagens- och morgondagens krav på t.ex. kvalitet, hållbarhet och säkerhet.  Trivs du i rollen som chef och ledare och brinner för våra frågor så kanske du är den vi söker.  Vi är idag cirka 400 anställda på kontor runt om i Sverige. Dessutom engagerar och arbetsleder vi betydligt fler, ibland flera tusen personer, i våra stora projekt och entreprenader. Till huvudkontoret i Stockholm söker vi nu

HR-direktör

Din roll

Som HR-direktör för vår nyinrättade HR-stab kommer du att ha ett myndighetsövergripande ansvar för att leda och samordna SFV:s samlade HR-arbete.  Våra medarbetares och chefers trivsel och utveckling är vår viktigaste tillgång och som HR-direktör har du en särskilt betydelsefull roll att forma HR-arbetet så att det ger ett efterfrågat, kvalitativt och strategiskt stöd inom myndigheten.

Den nuvarande HR-funktionen med sju medarbetare får ett tydligare strategiskt uppdrag och i din roll ingår att med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar på ett lyhört och kvalificerat sätt leda och utveckla den nya HR-staben. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du moderna, enhetliga HR-processer och arbetssätt. Som HR-direktör har du det yttersta ansvaret för verksamheten inom din stab inklusive verksamhet som engagerar extern personal dvs styrning, ledning, budget, uppföljning och intern kontroll för verksamheten.

Du kommer att vara ett aktivt och kvalificerat HR-stöd i utvecklingen av vår verksamhet, där du sätter HR-frågorna i ett affärsperspektiv och säkerställer en långsiktig inriktning utifrån myndighetens uppdrag och mål.   Som en del av myndighetens ledning driver du gemensamma utvecklingsfrågor med kompetensförsörjning, ledarskap och kompetensutveckling som några av våra prioriterade områden. Du bidrar med sakkunskap i arbetsgivar- och arbetsrättsliga frågor och är ett nära stöd till generaldirektören och övriga ledningen inom HR-området.

Rollen omfattar ansvar för lönebildning och löneförhandlingar och att bygga förtroendefulla relationer och samverkan med våra fackliga organisationer. Som HR-direktör får du även en central roll i arbetet med värdegrundsfrågor i det förändrings- och utvecklingsarbete som pågår för att stärka myndighetens förvaltningskultur. Du rapporterar till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet som HR-direktör eller motsvarande med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar och med flera års chefs- och ledarerfarenhet på organisationsövergripande nivå i verksamhet med hög komplexitet. Du har erfarenhet av att utveckla och leda en väl fungerande HR-verksamhet med moderna och professionella HR-processer och verktyg. Du har ledningsgruppserfarenhet från statlig myndighet eller större svensk organisation och av att med gott resultat driva strategiskt utvecklings- och förändringsarbete, långsiktig kompetensförsörjning, organisations- och ledarskapsutveckling på ledningsnivå.  Du behöver ha gedigen förhandlingsvana, goda kunskaper inom arbetsrätt och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete. Du har även erfarenhet av att utöva ledarskap inom ditt verksamhetsområde genom andra chefer och att ge stöd till chefer på olika nivåer i HR-relaterade frågor.

Det är meriterande med erfarenhet av liknande roll från både statlig och privat verksamhet liksom chefserfarenhet från olika positioner och roller inom HR. Erfarenhet av strategisk kompetensförsörjning i verksamhet med stora inslag av externa aktörer är meriterande.

Du har en akademisk examen inom HR-området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Ledarförmåga och personliga egenskaper

Som ledare har du förmåga att driva strategiskt utvecklings- och förändringsarbete med god analytisk förmåga, helhetssyn och affärsmässighet. Du är handlingskraftig, lösningsorienterad och uthållig med förmåga att organisera, driva frågor framåt och tillsammans med dina medarbetare åstadkomma resultat. Du är trygg i ditt ledarskap och verkar för en öppen, kommunikativ och samarbetsvillig kultur. Du stimuleras av att skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och växa i ett klimat som inspirerar till delaktighet, effektivitet och arbetsglädje.

Eftersom du kommer att representera både ditt verksamhetsområde och myndigheten som helhet är det viktigt att du har förmåga att skapa och utveckla förtroendefulla samarbeten. Du arbetar lyhört och nära kärnverksamheten och har god förmåga att fånga upp organisationens behov. Rollen förutsätter att du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har den ledarförmåga och de personliga egenskaper som krävs för att framgångsrikt kunna leda en verksamhet i förändring. Du motiveras av att arbeta med förändrings- och förbättringsarbete och det förväntas av dig att du är en initiativrik och proaktiv förändringsledare.

Mer information

Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden. Säkerhetsprövning kommer att ske före anställning. Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på .

Vi samarbetar i denna rekrytering med ProAstri. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Karolina Öberg, på telefon 070-7456766. Du är också välkommen att kontakta GD via Rose-Marie Verlehag, GD-sekreterare på telefon 010-478 70 03.

Sista ansökningsdag är 2018-11-29 och vi ser fram emot att ta del av din ansökan och CV.

Välkommen till oss!

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra ledord mod, respekt och glädje, som tillsammans med den statliga värdegrunden präglar vårt förhållningssätt och agerande i det dagliga arbetet

Publicerad den

08-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
skog
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej