Inaktiv platsannons

HR-specialist med inriktning mot arbetsmiljö i Göteborg

Om tjänsten

HR-specialist med inriktning mot arbetsmiljö
HR-funktionen, Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 425 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.


 

Lisebergs HR-funktion består av tre delar; HR, Lön och Kläderi. Funktionen ansvarar för Lisebergs strategiska HR-arbete och arbetar gentemot samtliga avdelningar inom Liseberg. Exempel på arbetsområden är rekrytering, kompetensutveckling, arbetsrätt och avtal, arbetsmiljö, personalevent samt tidrapportering, löneadministration och personalstatistik. Till funktionen hör även Kläderiet som ansvarar för alla medarbetares arbetskläder. HR har runt 20 tillsvidareanställda medarbetare och under delar av året även ett antal säsongsmedarbetare.

Företagspresentation
Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende. Liseberg ägs av Göteborgs Stad och sysselsätter ca 400 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Bolaget omsätter årligen ca 1,1 miljard kronor.

Beskrivning av HR-funktionen
Lisebergs HR-funktion ansvarar för Lisebergs strategiska HR-arbete och arbetar gentemot samtliga funktioner och affärsområden. Funktionen har en drivande roll i Lisebergs pågående utvecklingsarbete inom HR-området. HR-funktionen hanterar även uppgifter inom personaladministration, löneadministration samt Kläderi. Funktionen har 18 årsanställda medarbetare samt ett antal säsongsmedarbetare under delar av året.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Som HR-specialist inom arbetsmiljö bidrar du till att verksamheten arbetar systematiskt, förebyggande och professionellt med arbetsmiljö och hälsofrämjande insatser. Din specialistroll är bred, vilket innebär att du arbetar både på strategisk och operativ nivå. Du utvecklar och implementerar tydliga processer och arbetssätt, och säkerställer att relevant lagstiftning efterföljs. Du är behjälplig med riskhantering, åtgärdsplaner och uppföljningsarbete, och samordnar behovet  av stödsystem för dokumentation, nyckeltal och statistik. 

Med din spetskompetens är du en samtalspartner gentemot chefer och kolleger, och har ett utbildande och coachande uppdrag genom att sprida kunskap och trygghet i vårt arbetsmiljöarbete. Du skapar förutsättningar för god samverkan med skyddsorganisationer och fackliga parter, och har ett väl fungerande samarbete med myndigheter och andra intressenter. 

Som HR-specialist är du en del av ett HR-team som jobbar för att Lisebergs samtliga funktioner och affärsområden får ett proffsigt och serviceinriktat bemötande. Utöver att du driver dina specialistområden är du likt övriga HR-specialister även ett chefsstöd i hantering av traditionella HR-frågor som t ex rör rekrytering, arbetsrätt och ledarskapsfrågor. Specialisterna har både egna och gemensamma uppdrag, och är måna om ett nära samarbete för att uppnå kompetensutbyte, utveckling och engagemang. HR-specialisten rapporterar till HR-chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning inom beteendevetenskap eller arbetsmiljöområdet. Du har mångårig erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete och är van att arbeta brett, med särskild fokus på tjänstens specialistområde.  

Du har hög integritet, trivs med att ta ett stort personligt ansvar och värdesätter ordning och reda. Du är strukturerad och kommunikativ, har mod att testa nya arbetssätt men har även känsla för realistiska lösningar och genomförbara metoder. Du ser dig som en lagspelare som står stabilt på egna ben och bidrar till ett öppet och transparent arbetssätt. Självklart gillar du att arbeta för och med människor på alla nivåer i organisationen, – och tycker om att arbeta i en personalintensiv och föränderlig verksamhet!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej