Inaktiv platsannons

Praktikanter sökes till kartläggning och behovsanalys i Göteborg

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Bakgrund

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp. Vi delar ut mat, förebygger katastrofer och bidrar med medmänsklig värme. I Sverige bedriver vi sociala verksamheter och ger ett medmänskligt stöd på våra mötesplatser, på asylboenden, på häkten, på äldreboenden, på sjukhus och i områden av socioekonomisk utsatthet. 

I enlighet med Svenska Röda Korsets strategiska inriktning behöver Röda Korset i Göteborg stärka sin egen och samhällets förmåga att möta olika typer av behov, både i vardag och kris. Röda Korset i Göteborg har därför för avsikt att under våren 2019 genomföra en kartläggning och behovsanalys i staden. Analysen ska sammanställas i en slutrapport som kommer att ligga till grund för att planera och strukturera insatser och verksamheter för Röda Korset i Göteborg. I Göteborg finns det 12 kretsar, ansvarig för behovsanalysen är Göteborgskretsen.

Slutrapport består av bl.a. en geografisk beskrivning och en befolkningsprofil; vilka aktörer som är verksamma (myndigheter/civilsamhälle/privat sektor/akademi); hur formella och informella samarbeten och nätverk ser ut; vilka formella och informella mötesplatser som finns; relevant statistik, rapporter och forskning som redan finns från området

 

Syftet

Syftet med att göra en kartläggning är att få fördjupad förståelse för staden, dess aktörer och vad som redan görs av andra. Utgångspunkt kommer att vara tidigare kartläggningar från olika stadsdelar, forskningsstudier och rapporter från Göteborgs Stad. Utifrån kartläggningen görs en behovsanalys för att se över vad Röda Korset i Göteborg kan göra för att möta de största behoven.

 

Rollbeskrivning

Som praktikant kommer du i kartläggningen att ta kontakt med relevanta personer och organisationer för att utföra datainsamling och därefter analys, samt att ge stöd till utformandet av en slutrapport där en behovsanalys är central. Du kommer att jobba med statistik, insamling av material, intervjuer och andra former av fokusgrupper. Tillsammans med Göteborgskretsen  och tjänstepersoner på Röda Korsets kontor i Göteborg kommer du att kunna ta del av befintliga mallar/metoder för kartläggning, samt relevanta verktyg och riktlinjer. Uppdragsgivare är Göteborgskretsen s styrelse, handledare är tjänsteperson på Göteborgskontoret.

Uppdraget går att utföra som grupp på 2-3 personer.

 

Kompetens  

Vi söker dig som har erfarenhet av akademiskt analysarbete och god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift. Du är självständig, analytisk, kommunikativ och har lätt att samarbeta med andra. Kunskap i somaliska och/eller arabiska är meriterande.

 

Arbetstid

Praktiken är oavlönad och på deltid efter överenskommelse från januari till juni 2019, exakta datum kan diskuteras. Eventuella utlägg inom praktikuppdraget ersätts. Arbetstiden är främst vardagar på kontorstid, visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Detta kompenseras då med annan ledig tid. Vid behov finns kontorsplats på Göteborgskontoret på Andra Långgatan 19.

 

Ansökan och kontakt:

Skicka ett personligt brev på max 1 A4 samt ditt cv till . Beskriv i ditt brev hur tidigare erfarenheter kan bidra till projektet och i hur stor omfattning du önskar vara med.

 

Malin Breitner, verksamhetsutvecklare i Göteborg, 031-741 62 02

 

Karin Lendenius, styrelseledamot i Göteborgskretsen, 0708-106903

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej