Inaktiv platsannons

Testledare av automatiska tester i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen Product Engineering ansvarar för designorganisation, kravställer utveckling och ansvarar för att Aeronautics uppfyller de kund- och myndighetskrav som ställs på företagets flygande produkter och att dessa har full spårbarhet av produktdata. Ansvaret innefattar certifiering av produkterna och produktstöd under driftsfasen.

Configuration & Product Data Management Office är ett område inom avdelning Product Engineering som ansvarar för konfigurationsledning och utveckling samt drift av system för informations- och produktdatahantering för samtliga Aeronautics produkter och system. Området har strategiansvar för produktdatahantering  och konfigurationshantering.  Området består av två sektioner; Configuration Management och Product Data Management.

Din framtida utmaning

Inom sktionen Product Data Management jobbar vi med utveckling och kvalitetssäkring av PDM-systemet ARAS Innovator. Vi har en ny plattform för automatiska tester och behöver nu ansvarig för testverksamheten. I rollen ingår att säkra att testdefinitioner levereras från utvecklingsprojekten, att beställning och leverans av testutveckling sker samt att tester genomförs enligt planer. Att planera tester ingår också i rollen, likaså att kvaliteten på leveranser av produktionssystemet motsvarar förväntningarna.

Den du är idag

Vi söker dig, civilingenjör, högskoleingenjör eller systemvetare som tycker att kvalitetssäkring av mjukvarusystem är spännande. För denna roll ser vi att du har tidigare erfarenhet av test/testarkitektur, gärna med inriktning mot testdriven utveckling och testautomatisering/testmetodik. Det är också värdefullt om du har någon form av certifiering inom testområdet. Du bör ha förmåga att leda team och ett affärsfokus i ditt arbete.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)