Inaktiv platsannons

Ekonom med teamkänsla till Åkers Sweden i Åkers Styckebruk

Om tjänsten

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation och tillsammans säljer man valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 250 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där vårt stora fokus ligger på säkerhetsarbete och vårt produktionssystem ÅPS som bygger på LEAN-filosofin. Grunden för detta arbete är våra gemensamma värdegrunder om åtagande, respekt, samarbete och engagemang. www.uniones.com

Rekryteringen utförs i samarbete med Experis Eskilstuna.

Arbetsuppgift

Vill du jobba på ett anrikt företag med internationell atmosfär? Vi söker nu en driven och flexibel ekonom till Åkers Sweden AB.

Som ekonom kommer du in i en spännande och komplex roll där du kommer att kombinera traditionella ekonomiuppgifter med mer utmanande projekt. 
I rollen är det viktigt att du är prestigelös som person och uppskattar varierande arbetsuppgifter. Ditt huvudansvar är leverantörsreskontran. Du kommer att supporta och samarbeta med avdelningens andra ekonomifunktioner och du sköter förutom fakturahantering även löpande redovisning samt stöttar hela löneprocessen. Du kommer ha ett nära samarbete med en löneadministratör och tillsammans delar ni upp arbetsuppgifterna.
Du kommer att ha kontakt med systerbolagen inom koncernen gällande avstämningar, så det är viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

De mer strategiska uppgifterna innebär att du kontinuerligt är med och utvecklar, effektiviserar och dokumenterar rutiner för att optimera ekonomiprocessen och till viss del lönesystemets funktionalitet.

Placeringsort är Åkers Styckebruk och tjänsten är en tillsvidaretjänst. Tjänsten är heltid och planerad start för arbetet är snarast möjligt.

Vem är du?
Beskriver dina kollegor dig som noggrann, kvalitetsmedveten och att du har stort intresse för siffror? Då kan det vara just dig som flexibel teamspelare vi önskar till vårt ekonomiteam på fem personer.

Du har en ekonomisk utbildning och har flera års arbetslivserfarenhet inom ekonomiavdelning, gärna från ett mindre eller mellanstort bolag så att du har bred kunskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom bokföring och gärna med internationella inslag. 

Som person är det viktigt att du är noggrann, organiserad och tillmötesgående samt är duktig på att planera. Vidare så tycker du att det är roligt att vara en del i ett team där alla hjälps åt, vid behov, med det gruppen behöver leverera. 

För att bli lyckosam i jobbet måste du vara en trygg användare av det svenska och engelska språket, både i tal och skrift. Du har goda IT-kunskaper och är kunnig i Excel, meriterande av arbete i Hogia Lön, Movex, Oracle eller liknande. 
Gillar du att arbeta i team med stort engagemang i ett högt tempo? Då är du varmt välkommen till oss!

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i USA, Kanada, Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Åkers Styckebruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej