Inaktiv platsannons

Arbetsmiljöingenjör/ SHE- koordinator till Scania i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

På Transmission DX har vi lagt mycket energi och fokus på SHE-frågor (SHE Safety, Health, Environment) som genererat fantastiska framgångar under dom senaste åren. Vår nuvarande lokala SHE-ingenjör går nu vidare till en annan tjänst inom Scania och därmed söker vi en målfokuserad arbetsmiljöingenjör/SHE-koordinator till vår SHE-avdelning.

Arbetsuppgifter
Som Arbetsmiljöingenjör/SHE-koordinator har du en viktig funktion i både det strategiska och operativa arbetsmiljö- och miljöarbetet och kommer att arbeta mycket nära ledningsgruppen och cheferna. Du är den verksamheten vänder sig till i frågor som gäller Scanias riktlinjer och lagstiftning inom arbetsmiljö och miljö samt den praktiska tillämpningen av dessa.

Arbetet innebär också att du aktivt följer upp och analyserar verksamhetens SHE-arbete och identifierar och driver förbättrings- och avvikelserelaterade aktiviteter och projekt. Du är transmissionsbearbetningens talesperson vid skapandet och reviderandet av Scanias arbetsmiljöriktlinjer. Du arbetar aktivt med att stötta verksamheten gällande kemikalier. Du är systemadministratör för transmissionsbearbetningen i system för både kemikalier och tillbud/olycksfall.

Din profil
Vi söker dig som är Ingenjör eller har motsvarande kunskap från gedigen erfarenhet. Utbildning med inriktning kemi är meriterande. Du har några års arbetslivserfarenhet och har ett stort intresse för arbetsmiljö och miljöfrågor. Du har hög integritet, är flexibel samt förmågan att jobba med mycket eget ansvar. Ett pragmatiskt förhållningssätt och god kommunikationsförmåga är egenskaper som vi värdesätter högt. Då arbetet innebär en hel del administration är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska och engelska, goda kunskaper i Office-paketet samt god analytisk förmåga.

Du får gärna ha arbetat inom produktion och vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida .

Läs gärna mer om

Ta reda på mer!
För frågor om tjänsten kan du kontakta: Supporting Manager Mats Flodin  tfn, 08-553 83466

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej