Inaktiv platsannons

Sportamore söker Content Creator i Stockholm

Sportamore is the leading sporting goods e-tailer in the Nordics. We are a fast growing pure player that is currently looking for a world class candidate to join our team.

Om tjänsten

Är du en snabb och språksäker skribent med stort intresse för E-com och digital kommunikation? Har du stor talang för text och tycker om att jobba datadrivet för att optimera utformningen av innehållet? Då har vi ett jobb för dig. Vi söker nu en Content Creator för att förstärka vår innehållsavdelning.

Vilka är vi? 

Vi är Nordens största och snabbast växande sportbutik på nätet med fem miljoner besökare i månaden. Sportamore är ett ungt företag som värdesätter eget ansvar, höga ambitioner, hårt arbete och en öppen och kreativ miljö. Innehållsavdelningen har funnits i fyra år och ansvarar för att skapa content till alla våra kanaler, som sajt, nyhetsbrev, sociala medier och Sportamore magazine. (Dessutom tränar vi på luncherna, men det är frivilligt att delta!) 

Vem är du?

Du är en hungrig, prestigelös och språksäker skribent, som är intresserad av att skapa innehåll på ett sätt där klassisk journalistik går hand i hand med marknadsföring och försäljning. Vi söker dig som både vet hur man skriver en vass copy till en banner eller ett inlägg på Instagram men även har förmåga att hantera längre format, som inspirerande artiklar eller informativa SEO-texter.

Vi tror att du är en doer som får saker och ting att hända och som alltid levererar det vi kommit överens om. Du tycker om att utvärdera ditt jobb efter bestämda KPI:er och är alltid beredd att ompröva gamla sanningar. Att stå stilla är inget för dig, du vill alltid framåt genom att testa att göra saker på ett nytt sätt för att förbättra och utveckla ditt arbete.

Vår kultur kräver att du är en strukturerad lagspelare som aldrig missar en deadline. Att kommunicera, hjälpa till och ta ansvar är en självklarhet för dig. Du gillar tanken att vi kämpar, vinner och förlorar som ett lag. Ditt huvud bubblar av idéer och du tycker om att jobba mot gemensamma mål. Om du är en produktnörd som är intresserad av sport, träning, löpning och friluftsliv är det ett stort plus. 

Helst ser vi att du har en utbildning inom journalistik, digital kommunikation eller motsvarande men det viktigaste är att du brinner för contentproduktion och redaktionellt innehåll. Det är meriterande om du även hanterar foto och video samt redigering.

Arbetsuppgifter och ansvar

  • Skapa content till Sportamores samtliga kanaler.
  • Löpande producera ett stort antal produkttester.
  • Tillsammans med övriga teamet planera avdelningens innehållsproduktion.
  • Korrekturläsa och språkgranska texter.
  • Fota, filma och redigera enklare material.

Vi söker dig som har

  • Stort intresse av e-handel och hur redaktionellt innehåll, smart copy och rätt budskap kan skapa värde för affären.
  • Erfarenhet av contentproduktion och SEO-arbete.
  • Grundläggande kunskaper i Google Analytics.
  • En utbildning inom journalistik, digital kommunikation eller motsvarande.
  • Bra öga för foto och video samt redigering. 
  • Ett skarpt språksinne och känsla för tonalitet.
  • Kunskap kring bild- och videoredigering i program som Photoshop, Premiere och After Effects.
  • Sociala medier som en naturlig del av din vardag.

Personliga egenskaper

  • En doer som är van att jobba mot deadlines och som förstår att ingen annan gör jobbet åt dig.
  • Idérik och kreativ som gillar att jobba mot gemensamma mål.
  • Prestigelös och ödmjuk men också ambitiös och måldriven.
  • Duktig på att kommunicera både mot kund och kollegor.
  • Strukturerad lagspelare som värdesätter öppenhet och en positiv attityd.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en växande arbetsplats där du är med och påverkar vår resa. Vi tror på öppenhet, kreativitet och prestigelöshet. Förutom goda villkor erbjuder vi bland annat gym på jobbet, branschens grymmaste kollegor, flexibla arbetstider och bra personalrabatt. Läs mer om hur det är att arbeta på Sportamore här på vår karriärsida.

Är du redo att satsa allt för att vara med på en häftig resa?

I så fall ser vi fram emot din ansökan! Då vi kallar till intervjuer löpande är du välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och om möjligt rekommendationsbrev så snart som möjligt. Tjänsten är tänkt att tillsättas snarast.

Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta på vårt huvudkontor med placering i Alvik, Bromma.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på 

Välkommen med din ansökan!

Sportamore värnar om en rekrytering och arbetsplats fri från diskriminering, som ger lika möjligheter för alla. Vi tror på att mångfald inom erfarenheter, perspektiv och bakgrund leder till en bättre arbetsmiljö och därmed en bättre kundupplevelse. 

Jobbar du redan på Sportamore?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Heltidsjobb (förstajobb)