Inaktiv platsannons

Avdelningschef Kommunikation Väst i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Avdelningschef Kommunikation Väst. Vi vill ha din ansökan senast den 9 december.

Vill du kombinera ledarskap och samhällsnytta? Drivs du av att skapa kommunikation som når fram och gör skillnad? Sverige utvecklas och i Väst händer mycket i infrastrukturen, åtgärder som ger effekt för hela landet. Som kommunikationschef hos oss kommer att leda en avdelning med två enhetschefer och ett 30-tal kommunikatörer.

Vi gör Sverige närmare genom att varje dag arbeta för ett tillgängligt Sverige. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, tryggt och grönt. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån våra värderingar - pålitliga, engagerade och modiga.


Välkommen att söka jobb hos Trafikverkets centrala funktion för Kommunikation som avdelningschef för avdelningen Väst med placering i centrala Göteborg i ett toppmodernt aktivitetsbaserat kontor. I den centrala funktionen Kommunikation ansvarar vi för Trafikverkets strategiska och operativa kommunikation. Vårt uppdrag är att bygga förtroende för Trafikverket genom att skapa intresse och förståelse för Trafikverkets verksamhet. Det betyder att kommunikationen prioriteras och styrs ur ett helhetsperspektiv där Trafikverkets värde för näringsliv och medborgare är centralt och där vi vill nå vår omvärld genom enhetliga budskap i rätt tid.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef leder du avdelningens arbete via dina enhetschefer och har det övergripande verksamhets- och personalansvaret samt budget- och resultatansvar. Du ansvarar för att driva och utveckla verksamheten framåt ur ett helhetsperspektiv i nära samarbete med funktionens övriga avdelningar och Trafikverkets övriga verksamhet. Avdelningschefen ingår i kommunikations ledningsgrupp.

 

Avdelningen Väst ansvarar för att hålla samman bilden av Trafikverket i regionen genom att koordinera övergripande budskap samt samordna och koordinera regionala externa kontakter. Avdelningen ansvarar också för regionala mediekontakter och mediebevakning samt att bevaka och analysera regionala samhällsfrågor som är viktiga för Trafikverket. I uppdraget ingår också att hålla samman och kommunicera med regionernas målgrupper som kunder, resenärer, trafikanter, leverantörer, närboende och näringsidkare.
 

Kvalifikationer

För denna befattning krävs högskoleutbildning inom kommunikationsområdet alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som chef inom kommunikationsområdet och erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att styra och hålla samman omfattande och komplexa kommunikationsfrågor. Det är också meriterande med erfarenhet av att leda andra chefer.

För att nå framgång i rollen som avdelningschef för Väst behöver du ha förståelse för myndighetsuppdraget och den politiska kontexten. Du måste ha god förmåga att samarbeta med både interna och externa parter och skapa förtroendefulla relationer i regionen. Du har intresse för samhällsutveckling och kan tidigt fånga upp relevanta frågor i samhällsdebatten. Som chef i en storstadsregion ställs stora krav på förmåga till styrning och helhetssyn.

Som chef i Trafikverket har du ett kund- och resultatorienterat arbetssätt samt ett etiskt och moraliskt förhållningssätt. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet som förändras, där stora krav ställs på samarbete internt och externt. Du har ett ledarskap som engagerar och skapar förståelse för att verka i en föränderlig miljö där kultur och värderingar är viktiga för en fungerande verksamhet. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare.
 

Övrig information

Trafikverket samarbetar med Poolia Executive Search i denna rekrytering.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-12-09

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej