Inaktiv platsannons

Ekonomichef till Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö

Om tjänsten

Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö är en arbetsgivare som värnar om dig som medarbetare. Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, är ett gemensamt driftbolag för Eskilstuna Energi och Miljö och SEVAB Strängnäs Energi. Läs gärna mer om våra uppdragsgivare på eem.se och sevab.com . Vi är en av Sörmlands största arbetsgivare, med våra över 500 medarbetare. Vår affärsidé: Tillsammans är vi det ledande energi- och miljötjänsteföretaget. De verksamheter vi driftar har en årlig omsättning på 1,8 miljarder kronor

Rekryteringen utförs i samarbete med Experis Finance i Eskilstuna.

Vill du leda och utveckla vår ekonomifunktion och samtidigt bidra till utvecklingen av våra bolag och ägarkommuner? 
Då kan du vara vår nya ekonomichef! Se gärna filmen om oss som arbetsgivare .

Vem trivs hos oss?
"Det bästa med min roll är att jag får arbeta med helheten och få en inblick i alla våra verksamheter. Att arbeta på ESEM innebär att man är med i utvecklingen av bolagen och våra två kommuner. Ekonomiavdelningen, som jag jobbar på, är en viktig funktion för att stötta övriga verksamheter med bra underlag för uppföljning och beslut. Vi är en investeringstung verksamhet och en del tid går åt till att vara med vid framtagande av underlag till beslut om planerade investeringar och även vid uppföljning av större projekt. Vi behöver hela tiden ligga i framkant för att våra affärsområden ska få den information de behöver."

Monica Lindberg, Controller och tf ekonomichef, Staben

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en tjänst som ekonomichef på vår ekonomiavdelning som organisatoriskt är placerad inom Staben. Avdelningen sköter bokföring och bokslut för samtliga bolag och ansvarar för att ta fram ekonomirapporter som fungerar som vägledning och beslutsunderlag för våra chefer och styrelser. Avdelningen har även controllers som arbetar med den ekonomiska analysen av respektive verksamhet i nära samarbete med våra olika affärsområden. Som ekonomichef hos oss kommer du leda och utveckla ekonomifunktionen i syfte att bli ett ännu bättre stöd för affärsområdena och övriga funktioner inom bolaget. Du är placerad i Eskilstuna och rapporterar till vår VD .

Som ekonomichef ingår du i företagets koncernledning och driver de ekonomiska frågorna mot våra ägare och styrelser. Du kommer arbeta med att effektivisera bolagets budgetarbete samt driva arbetet med den finansiella styrningen och nyckeltal. Du har ett stort engagemang både i det dagliga operativa arbetet där du organiserar arbetet för 14 medarbetare samtidigt som du har ett nära samarbete med övriga delar i verksamheten. Ditt team består av controllers, redovisningsekonomer och ekonomiassistenter, två av personerna i teamet har även rollen som samordnare över respektive inriktning.

Din drivkraft är stark och du har förmåga att inspirera och leda andra. I din chefsroll gillar du att föra dialog med dina medarbetare och ge dem en stor frihet med tillhörande ansvar inom deras yrkesroller. Du har lätt för att samarbeta och har en förmåga att kombinera de operativa dagliga uppgifterna med de strategiska. Vi ser gärna också att du är strukturerad och resultat- och målinriktad.

Vem är du?
För att lyckas väl i tjänsten så tror vi att du har en civilekonomutbildning eller motsvarande akademisk utbildning. Du har minst 5 års relevant erfarenhet inom området, har dokumenterat goda ledaregenskaper där du gärna har jobbat med att leda i förändring.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att jobba inom energibranschen och har förståelse för industriella processer, att bereda och föredra ärenden i styrelser och har vana av att jobba med kommunala och politiska organisationer. Du behöver ha stort intresse för bolagets breda verksamhet, förståelse för affären samt förmåga att utveckla, effektivisera och leda ekonomifunktionen operativt och strategiskt. Då våra företag står inför miljardinvesteringar ser vi att du gärna har erfarenhet av investeringstung verksamhet.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Eskilstuna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej