Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
Ingress
Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.
Bakgrund
Med över 125 års erfarenhet i branschen strävar Scania efter att vara en världsledande leverantör av hållbara transportlösningar. Som en del av detta utvecklar och tillverkar vi bland annat lastbilar och bussar i världsklass, vars chassikomponenter tillverkas på Scania Ferruform i Luleå.
Scania prioriterar hälsa och säkerhet högst, och som en del av detta sker en omfattande utredning av såväl fysisk som psykisk arbetsmiljö i Scania Ferruforms tvärbalksmåleri. En uppmärksammad arbetsposition i denna utredning är avlastningsstationen för de färdigmålade balkarna, där det idag finns förbättringspotential utifrån såväl ergonomiska som flödesmässiga perspektiv.
Mål
Att optimera flödet, förbättra ergonomin och förbättra arbetsmiljön för operatörerna på avlastningsstationen samt andra nära anknutna stationer, med hänsyn till framtida artiklar och produktionsvolymer.
Uppdragsbeskrivning
Att grundligt analysera och utreda avlastningsstationens nuläge för att identifiera brister, risker och flaskhalsar; och ta fram samt eventuellt implementera ett eller flera förbättringsförslag med fokus på smidigare flöden, förbättrad ergonomi och bättre resursfördelning.
Utbildning/linje/inriktning
Profil: Civilingenjör, förslagsvis med inriktning mot produktion, ergonomi, logistik, eller liknande.
Antal studerande: 2
Startdatum för ex-jobbet: Januari 2019
Beräknad tidsåtgång: 20 veckor
Kontaktpersoner och handledare
Herman Klug, produktionstekniker, 0920-766 69, .
Mats Lindberg, produktionstekniker, 0920-767 02, .
24-04-2025
Ange nedan vart du önskar arbeta och glöm inte bort att ange din e-postadress!