Inaktiv platsannons

Vi söker Gruppchef Produktionsteknik axel i Luleå

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Ferruform AB är ett fristående helägt dotterbolag till Scania. Vi stärker Scanias konkurrenskraft med dagens och framtidens produkter genom branschledande kompetens, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Vårt uppdrag är att stärka Scanias konkurrenskraft med dagens och framtidens produkter, genom branchledande kompetens, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete. Med cirka 500 anställda är vi en av Luleås största verkstadsindustrier. Luleå är en vacker kuststad, med närhet till natur och fjäll samt bra flygförbindelser. Näringslivet i kommunen är starkt och Luleå Tekniska Universitet levererar forskning och utveckling i världsklass.

Teknikavdelningens uppdrag är att utveckla och bidra med kompetens för att möta framtidens krav. Vi ska introducera produkter samt förbättra och stabilisera produktionsprocessen. Teknikavdelningen består av 59 personer. Produktionsteknik Axel består av 8 medarbetare som arbetar med teknisk produktionssupport samt med olika produktionstekniska processer såsom exempelvis kapacitetsplaner, processoptimering och produktionsanpassning av nya produkter. Vi söker nu en gruppchef till produktionsteknik Axel.

Dina övergripande uppgifter inom produktionsteknik Axel blir att leda din grupp och ansvara för:

  • Kapacitetssäkringsarbetet mot gällande och framtida volymkrav
  • Investeringsprocessen
  • Projektledning och utveckling av våra projektstyrningsmetoder
  • Ergonomikartläggningar i Produktionen
  • Teknisk support mot verksamheten
  • Leading workshop

Din Profil

Vi söker dig som brinner både för ledarskap och för teknik, du har gärna en högskole/universitetsexamen i grunden och trivs när du får jobba i produktionsmiljö. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och har förmågan att nå målen genom andra. Du skapar resultat och har en stor initiativförmåga. Du är strukturerad med en god analytisk förmåga samt är van att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Tjänsten innebär ett brett kontaktnät både inom och utom Sverige, varför goda kunskaper i engelska krävs. Tekniska kunskaper inom tillverkning och våra produkter värdesätts.

För mer information och ansökan

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Teknisk chef Peter Lundkvist, 0920-767 62, .

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du HR Business partner Catrin Segerlund, 0920-766 84, .

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Kontor / Administration | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)