Inaktiv platsannons

Produktchef Sprit- Spring Wine & Spirits i Vårby

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Spendrupskoncernen är marknadsledare inom såväl öl som vin och nu står spritkategorin på tur att utvecklas. Spendrups dotterbolag Spring Wine & Spirits, som ansvarar för vin och spritutbudet, växer och behöver därför utöka teamet med en projektledande produktchef inom området Sprit. Tjänsten är placerad på Spendrups huvudkontor i Vårby och rapporterar direkt till Business Director Spirits.

Som produktchef Sprit erbjuds du den spännande utmaningen att komma in i ett team med målsättningen att bygga upp och utveckla våra spritagenturer med, enigt koncernstrategin, ett tillväxtmål inom både Systembolags- och HoReCa-kanalen och ett brett spriterbjudande. Då tjänsten innebär frekvent deltagande på events och mässor, innefattar den ca 2-3 dagars resande per månad, både inom och utanför Europa.

Tjänsten kommer ha ett stort fokus på Systembolagskanalen för att presentera och offerera nya produkter. Du kommer att arbeta nära våra kanalers marknadsansvariga för att öka tillväxten. En större del av tjänsten kommer ligga i att projektleda aktiviteter och events tillsammans med HoReCa-kanalen samt delta vid mässor och dryckesprovningar.

Tjänsten innefattar följande ansvarsområden:

  • Budget- och marknadsansvar för ett urval av spritagenturer.
  • Förvalta dessa spritagenturer och etablerade partnerskap samt utveckla dessa såväl ekonomiskt som dess varumärken inom både Systembolaget och HoReCa-kanalen.
  • Nära samarbete med marknadsavdelningen och säljkanalerna för att sätta marknadsplaner och relevanta aktiviteter.
  • Förvalta kontakten och samarbeta med Systembolagets inköpsorganisation.
  • Löpande bedöma och kommunicera produkters stil/kvalité/pris med producenter och leverantörer.
  • Attrahera nya agenturer genom befintligt kontaktnät samt etablera nya kontakter.
  • Följa, omvärldsbevaka och analysera marknaden och operativt planera, initiera och utveckla produktutbudet.
  • Samarbeta med övriga avdelningar för att utveckla varumärkets affärsmöjlighet.

Din profil:

  • Akademisk bakgrund inom ekonomi, marknadsföring eller motsvarande. Erfarenhet/utbildning som bartender/mixolog/sommelier är ett plus.
  • Minst 3 års erfarenhet som produktchef eller Brand Manager inom den reglerade dryckesbranschen med god vana att projektleda events och aktiviteter.
  • Förståelse och kunskap inom den svenska HoReCa-marknaden gällande försäljning och branding av sprit och/eller öl.
  • Erfarenhet av att jobba mot den svenska alkoholmarknaden med uppgifter som marknad- och budgetplanering, inköp och försäljning till systembolaget.
  • Ett brett internationellt nätverk inom spritbranschen är ett stort plus.
  • Mycket goda kunskaper inom svenska och engelska, i såväl tal som skrift krävs då man kommer ha många externa kontaktytor.
  • För att smidigt kunna ta dig till och från mässor och events så krävs B-körkort.

Som person har du ett gediget intresse för dryck. Du är en social person som är flexibel, har lätt för att bygga relationer och har god samarbetsförmåga. Nyskapande och utveckling är något som driver dig och du har ett starkt kommersiellt driv. Du är en problemlösare och är van att arbeta på egen hand. Du tar gärna egna initiativ och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du tar ansvar och fokuserar på resultat. 

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du berättar varför du är rätt person för tjänsten genom att beskriva dina kompetenser och erfarenheter på ett utförligt sätt och kopplar det till tjänsten. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och återkommer med besked efter ansökningstiden gått ut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll. 
Samtliga tjänster på Spendrups omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 19/12 2018
Tillträdesdag: Snarast, enligt ök
Varaktighet/arbetstid: 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Vårby
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Vårby | Logistik / Transport | Deltidsjobb