Inaktiv platsannons

Inköpare i Luleå

Om tjänsten

Vattenfalls koncerngemensamma inköpsfunktion har medarbetare i ett flertal länder i Europa. Vi samarbetar kring metoder, arbetsprocesser, inköpsfrågor över alla energiområden och verksamhetsländer.
 
Som Investeringsinköpare i Vattenkraftsverksamheten kommer du att ingå i ett team på 8 personer som har fokus på inköpsfrågor kopplade till Vattenfall Vattenkrafts projekt- och investeringsverksamhet. De inköpsområden som du framförallt kommer att arbeta inom är el, mekanik, bygg- och anläggningsverksamhet.
 
Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden som Investeringsinköpare:
• Arbete med strategisk och taktisk inköpsverksamhet kopplat till Vattenfall Vattenkrafts förnyelseprojekt
• Samverka med Vattenkrafts teknik- och projektavdelningar
• Driva och ansvara för upphandlingar och inköp inom investeringsprojekten
• Utveckla arbetsformer och verktyg som stödjer inköpsprocessen, fortsätta att utvärdera och stärka Vattenfall Vattenkrafts inköpsarbete
• Skapa och utveckla leverantörskontakter
• Samverka med övriga enheter inom Vattenfalls inköpsfunktion.
 
Din erfarenhet och kvalifikationer:
• Teknisk (el/mekanik/bygg) utbildningsbakgrund på minst högskolenivå, kompletterad med inköps- och/eller logistikutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Flera års erfarenhet av att arbeta med strategiska ekonomi- och inköpsfrågor samt investerings- och riskhanteringsfrågor
• Ett gediget inköps- och teknikintresse
• Kunskap om avtal och affärer inkluderat god förståelse för riskbedömning och ekonomiska frågor
• Erfarenhet av arbete med elproduktion/vattenkraft och/eller bygg- och anläggningsprojekt är meriterande
• Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.
Som inköpare är det viktigt att du är drivande, lyhörd och att du har både integritet och uthållighet. Du trivs med och har lätt för att skapa goda samarbeten, såväl med de närmaste kollegorna som med övrig verksamhet och externa kontakter.
 
Placeringsort: Luleå (alternativa placeringsorter: Sundsvall och Umeå)
 
Anställningsvillkor: Heltid, tillsvidare.
 
Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev, via länken nedan senast den 12 december 2018.
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Mikael Bergbom, tel 0706-71 87 05. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ann Nilsson, Rekryterare, tel 0727-08 57 55.
 
Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm & Leif Sjöberg (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel, tel 08-739 50 00.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vi ser fram emot att få din ansökan!
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning
 

Publicerad den

29-04-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis