Inaktiv platsannons

IT-chef i Göteborg

Om tjänsten

IT-chef
IT-avdelningen, Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 425 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.

Lisebergs IT-avdelning
IT-avdelningen består av fyra områden; strategi, teknik, utveckling och IT-support. Avdelningen har totalt 11 medarbetare och är en av tre avdelningar inom Ekonomifunktionen. De övriga avdelningarna är Redovisning och Affärsstyrning. Inom funktionen arbetar 40 årsanställda och ett 20-tal säsongsanställda.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill leda ett team som brinner för IT och digitalisering.

Som IT-chef har du det övergripande ansvaret för såväl avdelningens dagliga, operativa drift som det strategiska arbetet med fokus på utveckling och digitalisering. Du skapar strukturer och förutsättningar för att avdelningens arbetssätt och processer fungerar, och säkerställer att avdelningen arbetar professionellt för att stötta verksamhetens övriga funktioner och affärsområden .

Du har budget- och verksamhetsansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar, och rapporterar till Lisebergs ekonomichef/CFO.   

Kvalifikationer
Utöver att vi tror att du har en relevant akademisk utbildning, söker vi dig som har mångårig erfarenhet från en ledande roll på en IT-avdelning där du erfarenhet av följande:

  • Strategiskt arbete inom IT i en komplex personal- och gästintensiv organisation
  • Organisatoriska frågor med fokus på organisation och drift av en effektiv IT- avdelning
  • Metodfrågor kopplad till systemutveckling, IT-support och uppgraderingar av IT- system
  • Djup förståelse för projektledning av större IT-projekt
  • Etablering av optimal servicenivå gentemot övriga verksamheten
  • IT-infrastruktur, IT-arkitektur och IT-säkerhet
  • Upphandling av IT-tjänster och IT-system

För att lyckas i din roll behöver du vara kommunikativ, lyhörd och prestigelös i ditt förhållningssätt. Du är nyfiken och intresserad av såväl människor som teknik och är öppen och social. Du möjliggör goda interna samarbetsformer som leder till effektiva stödsystem och en hög servicenivå gentemot de av våra medarbetare som dagligen möter Lisebergs gäster.

Liseberg har ett pågående arbete med att utveckla den digitala gästresan. Den person vi söker skall kunna stötta och arbeta i nära samarbete med den del av organisationen som driver detta arbete. Det är därför meriterande om du tidigare arbetat med, eller har erfarenhet av en organisation som genomfört en digitaliseringsresa.   

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej