Inaktiv platsannons

Maintenance Engineer, ILS Gripen, Airframe i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Aeronautics erbjuder avancerade flygsystem, delsystem och tjänster, under produktens livscykel, till kunder inom försvar och myndigheter, samt flygindustrier på världsmarknaden.

En framtid med ökad internationalisering innebär intressanta utmaningar i form av nya produkter, nya kunder och nya partners för området konstruktion, underhållsberedning, struktur och systeminstallation. Inom området har vi sex (6) sektioner inom teknikområdet systeminstallation som omfattar mekanisk-, el- och schemakonstruktion. Vi söker nu en medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss då vi har en tillströmning av nya intressanta uppdrag!

Vårt utvecklingsarbete bedrivs i projektform och våra arbetsverktyg är i första hand ordinarie PDM-system TeamCenter och underhållsberedningssystem ILS-db samt för Gripen E, MBD-MI. Även så finns konstruktionsverktyget CATIA (V4 och) V5 vid behov. Utvecklingsarbetet förutsätter även ett samarbete med andra kompetensområden som t.ex. tekniska publikationer, skrovkonstruktion, hållfasthet, systemutveckling och miljö. Vi har också kontakter med kunder, leverantörer och partners både i Sverige och utlandet.

Din framtida utmaning

Vi söker en underhållsberedare, som kan utvecklas och fungera väl i vår grupp och jobba brett inom alla discipliner.

Att arbeta som underhållsberedare innebär:

- Genom granskning säkra att ändringar och nya konstruktions-lösningar från projekten bereds i våra underhållssystem samt att underhålls- och driftsäkerhetsmässiga krav innehålls.
- Analysera och definiera behovet av förebyggande och avhjälpande underhållsåtgärder samt periodiskt underhåll.
- Identifiera, definiera och utreda påverkan på underhållsystemet.
- Utvärdera (tekniska) driftanmärkningar avseende behov av kompletterande utredning/åtgärd.

I vår roll ingår att aktivt delta i de olika projekten för att säkra att vår produkt fungerar hos slutkunden. Du ska kunna utveckla förmågan att ta fram kompletta beredningsunderlag baserat på konstruktionsunderlag i både nya och pågående projekt. Ha god kunskap om hur och under vilka förutsättningar slutkund använder underlaget och stötta eftermarknad vid underhållsfrågor.

Den du är idag

Vi tror att du har en bakgrund som ingenjör, konstruktör eller produktionstekniker, med inriktning mot flygteknik eller på annat sätt har skaffat dig erfarenhet av flygteknik eller motsvarande. Goda engelskakunskaper, datorvana och samarbetsförmåga är ett krav för denna tjänst. Det krävs även noggrannhet och struktur och god kunskap om hur och under vilka förutsättningar brukaren arbetar. Meriterande är om du har en bakgrund och/eller erfarenhet från flygunderhåll som flygingenjör, tekniker eller har arbetat som produktionstekniker ("beredare") eller någon form av erfarenhet av underhållsberedning.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)