Inaktiv platsannons

Sektionschef Systems Engineering i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. 

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter. Utvecklingsenheten består av ca 500 medarbetare och 200 konsulter uppdelade på två orter (Karlskoga och Linköping).

Du kommer att tillhöra avdelningen Systems Engineering Management inom utvecklingsenheten. Avdelningen ansvarar för övergripande systemarbete, konfigrationstyrning, yttre miljö och kvalitet för samtliga understöd-, missil- och undervattensprodukter.

Din framtida utmaning

I sektionschefsrollen kommer du att ansvara för sektionen Systems Engineering i Linköping. Medarbetarna på sektionen deltar framförallt i våra nyutvecklingsprojekt och genomför bl.a. kravanalyser, definierar övergripande arkitektur och genomföra konceptstudier. Huvudsyftet med arbetet är att på ett affärsmässigt sätt säkerställa att produktens utformning fyller användarens behov.

Som sektionschef kommer du att ingå avdelningens ledningsgrupp och ha ca 15 direktrapporterade medarbetare + konsulter.

Den du är idag

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt att i din ledarroll fungerar som ett föredome i organisatonen vad gäller affärsmässighet, leveranssäkerhet och kommunikation. Ditt arbete kännetecknas av samarbete och tro på att teamet är starkare än individen.
 
Vi tror att din utbildningsbakgrund är civilingenjör och att du har arbetat praktiskt med systemarbete. Din tekniska bakgrund har du kompletterat med erfarenhet från ledarskap i form av chef eller projektledare.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

08-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)