Inaktiv platsannons

Strategisk Inköpare till huvudkontoret i Stockholm

Strategisk Inköpare till... Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Strategisk Inköpare inom...

Om tjänsten

Strategisk Inköpare till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Strategisk Inköpare inom professionella tjänster Inköp Tjänster & Indirekt Material.

Om rollen

Som Strategisk Inköpare ansvarar du bland annat för att:

  • Stödja det långsiktiga inköpsarbetet på enheten.
  • Stödja i arbetet med att upprätta kategoristrategier inklusive: spendanalys, prioritering av upphandlingsinitiativ, plan för leverantörsuppföljning, strategi för respektive underkategori, aktiviteter inom ramen för hållbarhet mm.
  • Initiera och driva inköpsprojekt och upphandlingar inom kategorigruppen.
  • Rapportera besparingar och KPI:er från egna initiativ.
  • Bevaka leverantörsmarknaden för berörda underkategorier.
  • Vara ambassadör för Systembolaget i kontakt med leverantörer.

Om dig

Vi söker dig som har:

  • Adekvat Universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande.
  • 1-5 års erfarenhet av strategiskt inköp i en större organisation.
  • Erfarenhet från att leda upphandlingar.
  • Erfarenhet från att leda leverantörsförhandlingar.
  • Erfarenhet från hållbarhetsarbete i leverantörskedjan
  • God analytisk förmåga.
  • Juridiska grundkunskaper.
  • God kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga och presentationsteknik.

Om din utveckling på Systembolaget

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett introduktionsprogram inklusive praktik i butik mm. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Om oss 

Rollen kommer att vara placerad på enheten Inköp Tjänster & Indirekt Material. Enheten ansvarar för att säkerställa att Systembolagets indirekta inköp sker med affärsmässighet, kostnadseffektivitet, affärsetik, samhällsansvar och med miljöhänsyn.

Behovet just nu är förstärkning och kompetens inom inköpskategorin Professionella tjänster som består av tjänster inom främst Konsulting, Kommunikation, Marknad, Ekonomi, HR och Resor. Kategorin hanterar en årlig spend om ca 400-500 MSEK/år. Uppgifter inom andra kategorigrupper kan också komma att bli aktuellt.

Enheten består av sju medarbetare; en Inköpschef, tre Kategorichefer och tre Strategiska Inköpare. I denna roll kommer du att rapportera till Inköpschefen för Tjänster & Indirekt Material men främst arbeta nära Kategorichefen för Professionella tjänster, som ansvarar för kategorigruppen och arbetsfördelningen inom denna. Du kommer vara del av en effektiv inköpsorganisation som präglas av bra sammanhållning och hög leveransförmåga. 

Kontakt 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Inköpschef Tjänster och indirekt Material, Tor Myhrman, på telefonnummer 08-503 328 51 eller Kajsa Yström, Kategorichef Professionella tjänster, på telefonnummer 08-503 306 28. 

Ansökan 
Välkommen med din ansökan via länken till höger. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 januari 2019. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller brev. Systembolaget arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se .

Information

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad
Heltid

Sista ansökningsdag
2019-01-01

Arbetsplats
Stockholm

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej