Inaktiv platsannons

Serviceingenjör med El-konstruktionsinriktning i Skellefteå

Om tjänsten

På ABB Underground Mining Service (UGM) får du chansen att utvecklas inom den absolut senaste tekniken vad gäller gruvspel och våra tjänster kopplade till detta. Det är ett arbete med stor frihet under eget ansvar där du erbjuds många karriärmöjligheter både i Sverige och internationellt. Tjänstens placering är Skellefteå. UGM Service har ett globalt ansvar inom ABB för servicetjänster och idrifttagningar till gruvor under jord. Vi arbetar med service och idrifttagning av gruvspel (mine hoists), transportutrustning, ventilationsstyrning och mekaniska servicetjänster. Vi gör uppgraderingar på gruvspelen i hela världen samt är inblandade i utvecklingen av nya gruvspel tillsammans med vårt produktbolag. Dessutom arbetar vi med projekt för att skapa nya servicetjänster och produkter för att ytterligare förenkla servicen för gruvspel. UGM Service & Sites består idag av 16 medarbetare.

Uppgifter :

I din roll ingår ansvar för att hantera elkonstruktioner vid ombyggnationer, men även att föreslå för våra kunder vilka uppgraderingar som är lämpliga och kunna skräddarsy dessa. Detta fångar vi oftast upp vid våra servicebesök ute hos kund. Det betyder att du får arbeta nära kunderna och blir en viktig partner för att optimera deras drift och utrustning. Du får en varierad vardag där dina arbetsuppgifter även innebär att hålla utbildningar, sälja dina kunskaper och ABB:s produkter, beredskap, elkonstruktion och programmering. Du kommer att ha en hel del internationella kontakter och få möjligheten att arbeta både regionalt och globalt. På UGM Service & Sites har vi stor frihet inom gruppen att få inrikta sig på det som intresserar dig mest. Det betyder att du själv kan avgöra om du främst vill utvecklas inom styrsystem, drivsystem, kraft eller design.

Krav:

Vi söker en tekniskt intresserad person som alltid sätter kunden i fokus och är bra på att kommunicera och bygga relationer. Du har en utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper. Har du dessutom erfarenhet av elkonstruktion inom gruvindustrin, service & underhåll är det meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper inom ABB:s driv- och styrsystem som Advant/Master, 800xA, AC800m, AC500, Tyrak XL, ACS800, ACS6000, CAD och E3 för elkonstruktion. Kunskaper inom gruvspel är extra meriterande. Körkort är ett krav. Du talar och skriver engelska utan problem.


Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skellefteå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Skellefteå | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)